Umjesto "proljetne" stiže "travanjska" nadogradnja Windowsa

Početkom tjedna započet će distribucija finalne verzije redovne nadogradnje Windowsa 10, koja se više ne zove Spring Creators Update

Sandro Vrbanus nedjelja, 29. travnja 2018. u 07:00

Spring Creators Update, nadogradnja koja je trebala 10. travnja početi stizati na računala s Windowsima 10 diljem svijeta, netom prije toga je povučena iz distribucije. U Microsoftu su tada naveli da ona sadrži bug koji može smrzavati nadogradnju nekim korisnicima, no nisu dali više detalja o njemu, kao niti očekivani novi datum izlaska nadogradnje.

Od tada je prošlo gotovo tri tjedna, a ekipa koja stoji iza ove nadogradnje očito je ispravila njezine nedostatke. Naime, iz Microsofta se doznaje kako će redovna nadogradnja početi pristizati na računala od posljednjeg dana travnja, tj. nadolazećeg ponedjeljka, 30.4.

Zanimljivo, umjesto prvotnog naziva Spring Creators Update, ova nadogradnja nosi službeni naziv Windows 10 April 2018 Update. Prilično su je nemaštovito, dakle, jednostavno prozvali "travanjskom" nadogradnjom. Novitete i poboljšanja koja donosi ovo ažuriranje sudionici Microsoftovog Insider programa već su vidjeli, a Microsoft je one glavne predstavio u seriji kratkih video zapisa, koje prenosimo u nastavku ovog teksta.

Od ponedjeljka će nadogradnju biti moguće "ručno" preuzeti, dok će automatske nadogradnje toga dana dobiti tek nekolicina korisnika. Svi ostali na svoje će travanjske verzije Windowsa – logično, zar ne – dobiti tijekom svibnja.

U novom broju Buga (306 - svibanj 2018.) možete pročitati što sve donosi ova nadogradnja Windowsa 10.