Jack Ma ide u mirovinu kako bi se posvetio filantropiji

Osnivač Alibabe, milijarder Jack Ma, odlučio je povući se iz posla i poput Billa Gatesa svoje vrijeme posvetiti dobrotvornom radu

Sandro Vrbanus subota, 8. rujna 2018. u 16:30

Osnivač kineskog konglomerata Alibaba, Jack Ma, u ponedjeljak će proslaviti 54. rođendan. Trenutačno se njegovo bogatstvo procjenjuje na preko 40 milijardi dolara, a kompanija mu uz 66 tisuća zaposlenika vrijedi 420 milijardi dolara. Iz uhodanog biznisa s kojim se bavi od 1999. godine ovaj će bivši učitelj engleskog jezika na svoj rođendan otići u mirovinu, doznaje New York Times.

Ma je odlučio, a svoju je namjeru i potvrdio u intervjuu za Bloomberg, kako će, po uzoru na Billa Gatesa, napustiti aktivno vođenje Alibabe, ostati u njezinom upravnom odboru, te svoje vrijeme posvetiti dobrotvornom radu. Sve je, kaže, već pripremio kroz filantropsku zakladu Jack Ma Foundation u posljednjih desetak godina.

Zaklada će biti usmjerena na promociju boljeg obrazovanja, a sam Ma najavljuje da bi se i sam jednoga dana mogao vratiti učiteljskom pozivu. U tome bi, smatra ovaj milijarder, mogao biti bolji nego što bi bio u vođenju korporacije Alibaba.

Analitičari smatraju da poslovanje ove kompanije ne bi trebalo "patiti" zbog odlaska prvog čovjeka u mirovinu, jer se ništa značajno nije dogodilo niti kada je prije pet godina prestao biti CEO i ostao izvršni predsjednik uprave, prepustivši mlađima operativne zadatke.BT in-ear slušalice

BOSE QuietComfort

Zvuk visoke vjernosti, do 6 sati reprodukcije, Acoustic Noise Canceling, kontrole na dodir, Aware Mode s ActiveSense, Active EQ, IPX4.

1.999 kn 2.249 kn Kupi

BT bookshelf zvučnici

KEF LSX

Besprijekorna kvaliteta zvuka, kompaktan i svestran, AirPlay 2, Tidal, Chromecast, Spotify , Deezer, Wi-Fi, KEF Control aplikacija, 54Hz – 28kHz .

7.199 kn Kupi