Philipsovi uređaji kao pomoćnici pri čišćenju, glačanju i kuhanju

Philips je predstavio niz novih kućanskih uređaja, povezanih i pametnih, u četiri kategorije: od kuhanja i pripreme kave, pa do glačanja odjeće i čišćenja doma

Bug.hr petak, 8. rujna 2023. u 19:04

Kako izgleda kućanstvo budućnosti? Jednostavno pranje podova, brzo čišćenje nakon kućne zabave, održavanje i pametno glačanje odjeće u nekoliko poteza, kuhanje obroka bez stajanja u kuhinji i uživanje u šalici idealne kave uz par dodira ekrana. Takvo kućanstvo na dohvat je ruke, ako je vjerovati najavama iz Philipsa. Oni su upravo predstavili niz kućanskih uređaja u četiri kategorije – usisavanje, njega odjeće, kuhanje i priprema hrane te aparati za kavu.

Čišćenje podova

Za početak, tu je bežični štapni usisavač AquaTrio 9000. Riječ je o uređaju koji se sastoji od 3-u-1 modularnog sustava, odnosno modula za usisavanje i pranje, modula za usisavanje i malog ručnog usisavača. Uz to, LED svjetla na usisnom nastavku pomažu u uočavanju skrivene prljavštine. Prolivena kava, blatnjavi tragovi šapica ili razbijeno jaje nestati će u par trenutaka, a uređaj će se nakon toga sam očistiti u svega 4 minute.

Philips AquaTrio 9000 bežični usisavač
Philips AquaTrio 9000 bežični usisavač

Glačanje

Parna postaja s ugrađenom kamerom i umjetnom inteligencijom PerfectCare Series 9000 prepoznaje različite vrste tkanina koje se glačaju. Zahvaljujući tisućama raznih tkanina pohranjenih u memoriji, umjetna inteligencija uz pomoć ugrađene kamere analizira i određuje koju vrstu materijala glačate te automatski prilagođava razinu temperature i pare svakoj tkanini. To garantira glačanje bez progorijevanja i napora - od trapera do svile.

Philips Steamer 7000
Philips Steamer 7000

Priprema hrane

Pametni uređaj Airfryer Combi XXL Connected ima 22 funkcije kuhanja vrućim zrakom i sadrži termometar za hranu te programe automatskog kuhanja. Može se povezati s aplikacijom NutriU za vođeno kuhanje te brže i jednostavnije pripremanje recepata. To omogućava upravljanje aparatom na daljinu, te praćenje postupka pripreme hrane bez potrebe za stalnim odlascima u kuhinju, kao i primanje obavijesti kada je jelo gotovo.

Airfryer Combi XXL Connected
Airfryer Combi XXL Connected

Nadalje, uz Philips aparat za tjesteninu svježa tjestenina je spremna za manje od 10 minuta. U ovom se uređaju može napraviti do 10 različitih oblika tjestenine, a tehnologija automatskog vaganja i istiskivanja omogućuje pripremu tjestenine svakome.

Philips aparat za tjesteninu serija 7000
Philips aparat za tjesteninu serija 7000

U istoj kategoriji dostupan je i Flip & Juice blender velike brzine koji, zahvaljujući dizajnu vrča i integriranom filtru, može izraditi napitak s teksturom prilagođenom svačijim osobnim preferencijama. Od gustih napitaka do bistrih ili kašastih sokova te maslaca od orašastih plodova, ovaj napredni blender može sve, a kombinira blendanje i cijeđenje u jednom rješenju čime se štedi prostor u kuhinji.

Priprema kave

Aparat za kavu Philips LatteGo 5400 precizno melje svježa zrna kave i priprema čak 12 različitih napitaka, svaki s mogućnošću potpune personalizacije jačine i količine. Sadrži i sustav LatteGo za mliječnu pjenu, intuitivni dodirni zaslon u boji za jednostavno korištenje te opciju "Extra shot" za dodatni ristretto, za jaču dozu kofeina.

Philips LatteGo 5400
Philips LatteGo 5400