Renderi nadolazećeg Galaxy Watcha 6 prikazuju povratak rotirajuće krune

Rotirajuća kruna na pametnim satovima služi kao svojevrsni fizički upravljač sučeljem. Samsungovi satovi imali su je do prošlogodišnje Watch 5 serije

Matej Markovinović srijeda, 24. svibnja 2023. u 21:48
Samsung Galaxy Watch 6 render.  📷 Foto: OnLeaks/MySmartPrice
Samsung Galaxy Watch 6 render. Foto: OnLeaks/MySmartPrice

Na Samsungovom Unpacked događaju koji će se održati krajem srpnja, predstavit će se, među ostalom, Galaxy Watch 6. Iako se proteklih mjeseci „šuškalo“ da će Classic inačica pametnog sata vratiti nikad prežaljenu rotirajuću krunu, sada je to i potvrđeno na renderima koje je objavio OnLeaks u suradnji s portalom MySmartPrice.

Na renderima je, također, vidljivo da će Watch 6 Classic biti poprilično sličan svom prethodniku starom dvije generacije, Watchu 4. Imat će, naime, minimalistički dizajn s metalnim kućištem, dvije tipke na desnoj strani, a remen će imati leptir kopču.

Što se tiče specifikacija, navodi se da će Galaxy Watch 6 Classic imati 1,47-inčni AMOLED zaslon rezolucije 470 x 470 i bateriju od 425 mAh. Uz novu seriju pametnih satova, podsjećamo da će Samsung na nadolazećem Unpacked događaju predstaviti i nove sklopive mobitele, Galaxy Z Flip 5 i Z Fold 5.