watchOS 10 donijet će veliku promjenu u dizajnu sučelja

Prema tvrdnjama Bloombergovog reportera i Appleovog analitičara, Marka Gurmana, nadolazeći watchOS 10 donijet će značajne promjene kada je riječ o vizualnom dizajnu sučelja

Matej Markovinović utorak, 4. travnja 2023. u 18:25
📷 Foto: Unsplash, Daniel Canibano
Foto: Unsplash, Daniel Canibano

Apple će u lipnju na WWDC-u predstaviti nove verzije svojih operativnih sustava za mobitele, pametne satove i računala. Uz iOS 17, iPadOS 17 i macOS 14, korisnici će imati priliku vidjeti i potpuno novi watchOS 10, koji će navodno stići s velikim promjenama.

Naime, kako navodi Bloombergov reporter i dugogodišnji Appleov analitičar, Mark Gurman, nadolazeći watchOS 10 neće biti „statičan“ u vizualnom dizajnu kao njegovi prethodnici, već će biti značajno drugačiji.

Prema njegovim riječima, nova verzija watchOS-a trebala bi biti poprilično opsežna nadogradnja s primjetnim promjenama u korisničkom sučelju.

„Važno je da watchOS ima veliku godinu s obzirom na to da će hardverska ažuriranja Apple Watcha biti sve samo ne velika. Appleov sat spreman je za skromniju godinu nakon velikih promjena 2022., kada je debitirao prvi Apple Watch Ultra. Postoje planovi za veliko ažuriranje hardvera sata 2024. godine“, napisao je Gurman na Twitteru.

Podsjetimo, uz nove operativne sustave, očekuje se da će Apple na ovogodišnjem WWDC-U predstaviti svoj prvi VR naglavnik s novim softverskim platformama i alatima za developere, kao i novi M3 SoC.