Bytezone Bullet - za igranje, spavanje i gurkanje po sobi i stanu

Ovo je jedna od onih igraćih stolica koja ima želju prisvojiti vašu stražnjicu i više od osam sati dnevno pa se osim radne/igraće stolice može koristiti i kao ležaljka za spavanje, odmor i drugo nemicanje.

Drago Galić petak, 15. listopada 2021. u 06:00
Specifikacije
Tip Igraća stolica
Nosivost 150 kg
Jamstvo 1 godina

Kakva je razlika između kvalitetne uredske stolice i stolica za igranje, nismo ni nakon višegodišnjeg proučavanja ponude igraćih („gaming“) stolica uspjeli shvatiti. Jedina očita razlika je obično u kričavijim bojama i raznim jako istaknutim logoima na njima u odnosu na „obične“ uredske stolice, pa stoga oni stariji od trinaestak godina razumljivo zaziru od „gaming stolica“ i radije za igranje i rad na računalu biraju bilo koju običnu uredsku stolicu.

Odmak od kričavosti je stoga prvo što upada u oči kod Bytezone Bullet igraće stolice koja je posve crne boje i od istaknutih logoa ima samo jedan, velikim bijelim slovima napisana slova Bytezone Bullet na jastučiću za glavu koji se može okrenuti tako da se ona ne vide, ako vas smetaju.

K tome, za razliku od ogromne većine igraćih stolica od „PU kože“ (ono što se prije zvalo skaj), ova konkretna nema nikakav miris, a posebno ne pretjerano jaki miris plastike i kemikalija što je inače obično prvo što primijetite kad počnete slagati svoju igraću stolicu.

Iako vam se možda to ne čini pretjerano bitnim, u stvarnom životu dani, tjedni, pa čak i mjeseci nesnosnog mirisa plastike u radnoj ili spavaćoj sobi koje ispušta vaša igraća stolica, prije nego li se izvjetri, dovoljni su da vam zgade igranje i takvu stolicu.

Kada smo to rekli, da spomenemo što nam ova stolica osim blagog mirisa još nudi.

Jastučići, nasloni, podloške…

Bytezone Bullet dolazi s dva dodatna jastučića – jednoga za glavu i drugoga, masažnoga, za lumbalni dio, te s podloškom za noge koja se može izvući ispod stolice.  Tu su još i po visini i rotaciji podesivi nasloni za ruke, te mehanizmi za podešavanje visine stolice i nagiba naslona.

Svi dijelovi koji dolaze u kontakt s tijelom su izuzetno mekani osim naslona za ruke koji je nešto tvrđi, ali i dalje rađen od elastične pjenaste plastike, poput one upravljačkih tabli u automobilima. Dakle, ne premekano, ali dovoljno mekano da nemamo osjećaj krte i tvrde plastike na podlakticama.

Ručkice za podešavanje nagiba naslona i visine sjednog dijela su, na žalost, najsiroviji dio stolice i odudaraju ponešto od ostatka po osjećaju tvrde plastike, ali s obzirom da njima baratate samo povremeno i niste u stalnom kontaktu, to možemo zanemariti.

Izvlačiva podloška za noge, koja uz odgovarajuće spuštanje leđnog naslona pretvara ovu stolicu u ležaljku za spavanje jedini je drugi dio sjedalice na koji imamo primjedaba. Naime, nije posve jasno kome je namijenjena, ali čini se prilično niskim korisnicima – sigurno nižima od 180 cm, a vjerojatno i od 170 cm, ili barem jako kratkih nogu.

Naime, koliko god se trudili je izvući što je više moguće, na kraju nam je tek dijelom uspjela u poluležećem položaju zahvatit listove, ali najvećim dijelom pregib ispod koljena i stražnji dio bedara. Oni preko 185 cm visine vjerojatno neće biti niti te sreće pa će im ovaj podloška doći negdje ispod pregiba koljena i bez ikakve nade da im drži potkoljenice u zraku.

Slaganje

Slaganja što se tiče, računajte da će vam s priloženim imbus-ključem trebati oko sat vremena za složiti sve dijelove stolice. Za one kojima ne trebaju nasloni za ruke ili podloška za noge ova procedura bit će i upola kraća.

Nikakvih pisanih uputa nema, ali postoji lista s popisom dijelova koje biste trebali naći u kutiji (u našem slučaju dobili smo i nekoliko rezervnih vijaka viška) te crtež i redoslijed njihovog slaganja. Ukoliko ste ikada prije u životu slagali bilo koji komad namještaja, ne biste trebali imati problema sa slaganjem Bytezone Bulleta.

Priloženi imbus ključ na drugoj strani ima križni („philips“) odvijač, ali svi vijci imaju imbus utor tako da ga nećete morati koristiti. Ako imate električni odvijač s odgovarajućim nastavcima (bitovima), vjerojatno ćete ubrzati slaganje stolice za 15 do 20 minuta.

Masaža!

Jedna od rijetkih igraćih stolica ili uopće uredskih stolica koja dolazi s masažnim jastukom, Bytezone Bullet jednostavno zove da isprobate i to čudo, makar nikakvih problema s leđima nemali. Masažni dio jastuka je, zapravo, ekscentrični električni motor smješten u plastičnu kapsulu smještenu unutar jastuka, a koji se strujom napaja iz USB porta. Dakle, morate ga spojiti na USB hub s napajanjem ili na USB utor na računalu da bi radio ili na USB punjač. Podržava tri intenziteta rada, od vrlo blagog koji se jedva osjeti, do najjačeg koji se osjeti nešto malo bolje, iako se, zapravo, najviše čuje zujanje.

Kako s leđima nemamo nikakvih problema ni bolova, pa vam ne možemo reći ima li ovaj jastuk u tom smislu ikakav terapeutski učinak, možemo samo reći da je na kraći rok (do pet minuta) ugodan, a nakon tog vremena će vas zujanje motora vjerojatno početi iritirati pa ćete masažu najvjerojatnije isključiti.

Također bismo spomenuli i da je USB kabel koji dolazi s jastukom prilično kratak, oko 1,2 metra duljine tako da ćete vjerojatno imati problema utaknuti ga u računalo osim ako se ono ne nalazi ispod stola i u neposrednoj blizini stolice. Alternativa je, kako smo rekli, napajani USB hub ili USB punjač.

Ukupni dojam

Sto ljudi, sto ćudi, sto stražnjica – a samo jedna stolica na testu. Uvjetno bismo rekli da se radi o udobnijoj i robustnijoj među igraćim stolicama koje su došle do nas tim prije što je deklarirana nosivost čak 150 kilograma (!) što je vjerojatno i više nego dovoljno za 99% igrača kojima je namijenjena.

Sjedni dio i naslon su udobni i daju se podešavati i po visini i nagibu (ovo drugo samo naslon), a jastuci su zgodan dodatak, iako je nama bilo udobnije bez njih. Ovisno o osobnim preferencijama, vjerojatno će biti onih kojima bi bilo draže da je sjedni dio nešto tvrđi, ali pretpostavljamo da je ovakav namjerno za one koji stvarno provode sate i sate u sjedalici bez dizanja, što nije pretjerano zdravo, ali je realna činjenica igračkog i kompjuteraškog života uopće.

Podloška za noge je najlošiji dio stolice jer je jednostavno prekratka da bi bila od koristi bilo kome višem od 170 centimetara ili tu negdje, pa ako niste u toj kratkoj grupi, savjetujemo da je niti ne instalirate.

Solidna izrada i izostanak jakog mirisa plastike nam se posebno dopala. Cijena bi mogla biti i nježnija prema prosječnom igračkom budžetu.

Bytezone Bullet

  • Ogromna nosivost! (150 kg)
  • Podloška za noge
  • Masažni jastuk
  • Gumirani kotačići koji ne stružu parket
  • Prekratak kabel masažnog jastuka
  • Prekratka podloška za noge
  • Cijena
Konstrukcija 9
Mogućnosti 9
Opremljenost 10
UKUPNI DOJAM 9
Cijena 1.899 kn Ustupio: ekupi