Sharkoon SAC20 i SAC20 S4 - dva nova seta PBT tipki za mehaničke tipkovnice

Sharkoon je u svoju ponudu dodao dva nova seta kapica za tipke za mehaničke tipkovnice – Skiller SAC20 I Skiller SAC20 S4 koji su razvijeni u suradnji s tvrtkom Tai-Hao

Stjepan Bilić petak, 16. rujna 2022. u 15:00

Sharkoon je u svoju ponudu dodao dva nova, SAC20 i SAC20 S4, seta kapica za tipke za mehaničke tipkovnice. Setovi su nastali u suradnji s tajvanskom tvrtkom Tai-Hao koja je na tržištu prisutna od 1962. godine i koja je poznata po kvaliteti. Oba seta dostupna su u ANSI i ISO verzijama.

Prednost Sharkoonovih novih setova u odnosu na ostale jest u materijalu od kojih su izrađeni. Naime, Sharkoon se odlučio za PBT materijal dok se većina tipki za tipkovnice inače izrađuje od ABS plastike. Zahvaljujući tome, setovi Skiller SAC20 i Skiller SAC20 S4 otporni su na abrazivno djelovanje te su ujedno osigurani i visok stupanj postojanosti boje kao i otpornost na efekt sjaja koji je nezaobilazan na tipkovnicama s ABS tipkama tijekom dužeg razdoblja korištenja.

Kako smo već naveli na početku setovi su dostupni u ANSI i ISO verzijama sa 104 odnosno sa 105 tipki. Uz oba seta proizvođač isporučuje i deset dodatnih kapica za tipke. Kao dodatan bonus tu su još i alat za zamjenu tipki te tri posebne kapice od koji su dvije sa Sharkoonovim logoom, a jedna s logoom tvrtke Tai-Hao.

Za vlasnike tipkovnice Skiller SGK50 Sharkoon je pripremio i poseban set – SAC20 S4. Odlikuje se precizno izrađenim natpisima na stranama tipki. Također dolazi u ANSI i ISO verziji sa 61, odnosno sa 62 tipke. Kao i prethodni set i ovaj dolazi s istim bonus dodatkom – alatom za zamjenu te posebnim Sharkoon i Tai-Hao kapicama.

Detaljnije specifikacije oba seta dostupna su na službenim stranicama proizvođača. Setovi su dostupni na europskom tržištu po preporučenoj cijeni od 59,90 eura za SAC20 i 39,90 eura za SAC 20 SK set.