Sharkoonova Skiller serija postala je bogatija za dva nova igraća stola - SGD10 i SGD20

Sharkoon je ljubiteljima videoigara pripremio dva 'gamerska' stola u koje je ugradio zgodne dodatke kako bi oprema bila što urednije postavljena, a kabeli skriveni od pogleda

Stjepan Bilić utorak, 23. kolovoza 2022. u 06:00

Sharkoonova serija za igraće Skiller postala je bogatija za dva igraća stola - SGD10 i SGD20. Iako im je namjena ista – omogućavanje prostora za smještaj računalne opreme i skrivanje kabela, dizajn im je malčice drugačiji. Naime, model s većom brojčanom oznakom u svom nazivu ima malčice agresivniji dizajn kojeg je proizvođač postigao oštrim rubovima.

Što se materijala izrade tiče, oba modela su izrađena od čelika i MDF ploča. Da bi korisniku tipkanje i pomicanje miša bilo što ugodnije, na oba modela je postavljena velika podloga za miša, preko cijele površine stola. Debljina podloge je 3 milimetra.

Širina SGD10 modela je 160, a dubina 80 centimetara. Sustav za organiziranje (skrivanje) kabela ima dimenzije od 50 x 10 x 6 centimetra. Proizvođač u istom paketu uz držač za slušalice isporučuje i magnetizirani kanal za kabele dimenzija 37 x 2,4 x 5 centimetara. Predviđeno je da se isti pomoću magneta postavi na lijevu ili desnu nogu od stola.

Skiller SGD10 uz navedeno podržava i podešavanje po visini. Podešavanje se vrši ručno na jednu od tri moguće visine umetanjem za to predviđenih vijaka. Kako bi se stol mogao postaviti skroz uza zid, Sharkoon je na gornjoj površini stola osigurao i dva otvora te jedno veće udubljene kroz koje se mogu provući svi potrebni kabeli. Na ovaj stol moguće je postaviti do 100 kilograma opreme.

Skiller SGD20, sukladno nešto većoj brojčanoj oznaci u nazivu – ima i nešto veće dimenzije te mogućnost postavljanja veće količine opreme, no pritom treba voditi računa da mu je nosivost ista kao i kod manjeg modela – do 100 kilograma. Širina SGD20 modela je 180, a dubina 85 centimetara. Također je preko cijele površine stola postavljena podloga za miša debljine 3 milimetra. Osim po većim dimenzijama SGD20 izdvaja se i po, kako smo već naveli, nešto agresivnijem dizajnu.

Oba modela dolaze isključivo u crnoj boji s bijelo otisnutim oznakama proizvođača i serije. Detaljnije specifikacije dostupne su na stranicama proizvođača. Preporučena cijena za Skiller SGD10 je 279 eura, a za Skiller SGD20 299 eura.