Osniva se koalicija za borbu protiv piratiziranja anime i manga sadržaja

U Japanu će do travnja biti osnovana velika međunarodna antipiratska koalicija kojoj će primarni cilj biti spriječiti ilegalnu distribuciju animiranih sadržaja koji su izvorno nastali u toj zemlji

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 3. siječnja 2022. u 14:25

Svijet će, pored antipiratskih organizacija CODA i MPA, koje već sada objedinjuju mnogo izdavača i gase piratske stranice, dobiti još jednu sličnu koaliciju. Njezin je naziv International Anti-Piracy Organization (IAPO), a upravo je u tijeku njezin proces osnivanja, s planom da se sve završi do travnja.

IAPO bi trebao imati više stotina kompanija članica. Osnovu će činiti 32 japanska izdavača, Netflix i veliki holivudski filmski studiji, kao i čak 450 kompanija iz Kine. Osnovni cilj svima njima bit će baviti se sprječavanjem piratske distribucije izvorno japanskoga animiranoga sadržaja, u svijetu poznatoga kao anime i manga.

Zaoštrava se borba protiv pirata

Izdavači, članovi nove koalicije, surađivat će u cijelom svijetu kako bi identificirali piratske stranice, razmjenjivat će podatke o njima i u konačnici ih prijavljivati policiji i ostalim nadležnim organima na lokalnim tržištima, primarno onima gdje su smješteni poslužitelji s piratskim sadržajem. Takvi se poslužitelji nalaze diljem svijeta, pa je potrebna široka suradnja i izdavača i policija na međunarodnoj razini, kako bi se oni identificirali te u konačnici ugasili.

Pirati zarađuju više od legalnih izdavača

Procjene govore da je šteta koju piratski distributeri nanose ovoj industriji samo u Japanu, od siječnja do listopada prošle godine, iznosila gotovo 7 milijardi dolara. To je za oko trećinu više nego što su legalni izdavači ubilježili prometa. U SAD-u je piratsko anime tržište procijenjeno na više od 8,6 milijardi dolara.Prijenosni bežični BT zvučnik

JAMO DS 3

Elegantan spoj oblika i funkcionalnosti. Savršen suputnik za glazbu u pokretu. Trajanje USB punjive baterije 6 sati, priključak za SD memorijsku karticu, FM radio, AUX ulaz, 150 Hz - 20k Hz.

779 kn 899 kn Kupi

Bežične in-ear BT slušalice

FOCAL SPARK

Kvalitetan Focal zvuk, aluminijsko kućište, ugrađen mikrofon i daljinski upravljač na kablu, do 8 sati trajanje bateriije, 16 Ohms, 20Hz – 20KHz, 103dB.

499 kn 799 kn Kupi