Canon predstavio imagePRESS V1000

Novi digitalni tiskarski stroja na arke imagePRESS V1000 Canon svojim naprednim tehnološkim značajkama i performansama donosi napredak na polju usluga profesionalnog tiska

Bug.hr srijeda, 27. travnja 2022. u 17:07

Riječima Hira Imamure, potpredsjednika marketinga i inovacija u odjelu digitalnog tiska i rješenja tvrtke Canon Europe: „Uređaj imagePRESS V1000 podiže letvicu produktivnosti i dobro radi s vrlo širokim skupom medija. Reagirajući na potrebe svojih korisnika, iz nove smo perspektive pristupili projektiranju tonerskog digitalnog tiskarskog stroja te se pozabavili inovativnim načinima rješavanja svakodnevnih problema u proizvodnji te tako tvrtkama koje se bave tiskom omogućili bolji i brži rad, kao i širi raspon tiskanih proizvoda koje mogu ponuditi svojim klijentima. Uz značajke kojima se rješavaju uobičajeni problemi s kojima se susreću tiskare, imagePRESS V1000 može odraditi više različitih tiskovnih zadataka i sve to ostvariti u zahtjevnijim vremenskim rokovima. Osiguravanjem dosljedno visoke produktivnosti i s više ugrađene automatizacije kojom se ostvaruje visoka kvaliteta ispisa uz minimalnu intervenciju, rukovatelji će imati više vremena, a tiskare će moći izražavati kreativnost i razvijati poslovanje u novim pravcima.“

Novi imagePRESS V1000 tvrtkama koje se bave tiskom omogućuje veću fleksibilnost u obavljanju raznolikih zadataka, pružajući mogućnost korištenja brojnih zanimljivih formata te vrlo širok raspon medija za tisak. Uz brojne inovativne značajke koje su osmišljene tako da rukovateljima olakšaju rad te omoguće povećanje kreativnog i komercijalnog potencijala, riječ je o idealnom ulaganju za davatelje usluga uredskog i komercijalnog tiska koji traže robustan i pouzdan uređaj za digitalni tisak koji svaki dan ostvaruje rezultate, bez obzira o kakvom se ispisnom zadatku radi.

Visoka produktivnost

Mogućnost povlačenja papira iz više ladica uz upotrebu ladica POD XL i Bypass povećava mogućnosti unosa papira na uređaju.

Uređaj uz novu tehnologiju prijenosa osigurava jednakomjernu raspodjelu boje bez opasnosti od lijepljenja pri prebacivanju s jedne gramaže medija na drugu tijekom rada.

Nova integrirana tehnologija fiksiranja POD-SURF nadzire temperaturu pojasa za fiksiranje, osiguravajući korisnicima dosljednu brzinu tiska od 100 stranica po minuti na širokom rasponu vrsta medija te gramaža od 52 do 400 grama po metru kvadratnom, uključujući sintetske i magnetske medije.

Zahvaljujući novoj korekciji registracije u dva koraka, na uređaju je moguć automatski dvostrani tisak natpisa do 1,3 m. Neplanirani prekidi rada i usporavanja sada su stvar prošlosti zahvaljujući daljinskim upozorenjima kojima se rukovatelje obavještava o niskoj razini potrošnog materijala. Povrh toga, zamjena medija, tonera i uklanjanje otpadnog tonera moguće je tijekom rada uređaja, čime se održava njegova produktivnost.

Automatizacija

Ugrađeni spektrofotometrički senzor štedi vrijeme te uz njega rukovatelji ne moraju biti visoko educirani za kontrolu boje jer se kalibracija i prilagodba pokreću tek jednim pritiskom na gumb i bez izvanmrežnih kontrola kvalitete. Nova tehnologija korekcije registracije u dva koraka osigurava savršeno poravnavanje pri svakom otiskivanju, čak i na dugačkim listovima.

Dodatna senzorska jedinica automatski prepoznaje otiske koji se ne podudaraju s postavkama registracije i boje za tiskarski zadatak pa prilagođava i održava te postavke tijekom cijelog otiskivanja, štedeći tako vrijeme i održavajući produktivnost.

Nova serija pisača imagePRESS V1000 bit će dostupna od lipnja 2022. u tvrtki Canon te kod ovlaštenih partnera.