Verizon prodaje Tumblr vlasniku WordPress.com-a

Kompanija Automattic koja se bavi pružanjem raznih web usluga postat će novi vlasnik servisa za fotografije i blogove Tumblr

Sandro Vrbanus srijeda, 14. kolovoza 2019. u 06:00

Servis Tumblr vrhunac svoje slave proživio je 2013. godine kada ga je Yahoo preuzeo za čak 1,1 milijardu dolara. Uslijedio je pad Yahooa, čije je dijelove poslovanja naslijedio američki telekomunikacijski konzorcij Verizon, pa je tako Tumblr ostao pod Verizonom do današnjih dana. Tamo mu nije baš sjajno išlo, pa su pokušali ponovno osmisliti strategiju poslovanja, krenuli zabranjivati sadržaj za odrasle, da bi prije nekoliko mjeseci počeli ozbiljnije tražiti kupca.

Kako je danas objavljeno, našli su ga. Riječ je o web kompaniji Automattic, najpoznatijoj po tome što je u njihovom vlasništvu poznata blogerska platforma Wordpress.com. Uslijed toga i činjenice da se Automattic i inače bavi raznim web uslugama, Tumblr bi se mogao dobro uklopiti u njihovo poslovanje. Šef ove kompanije Matt Mullenweg objavio je vijest na svojem blogu i napisao da se raduje tome što će WordPress.com i Tumblr od sada surađivati na razvoju "boljeg, otvorenijeg, inkluzivnijeg i zabavnijeg weba". Najavio je i kako će Tumblr odmah po zaključenju preuzimanja dobiti neke nove, uzbudljive, funkcionalnosti.

O cijeni ove akvizicije službeno se nije doznalo ništa, no neki izvori tvrde kako ona nije viša od 3 milijuna dolara – u usporedbi s 1,1 milijardom od prije šest godina, ovo je zaista "kikiriki".