Zagreb Film Festival organizira predavanja o igrama i dječju radionicu programiranja

I ove godine ZFF-ov edukativni program donosi niz predavanja, radionica i panela, kao i radionicu Moja prva videoigra

Sandro Vrbanus subota, 28. listopada 2017. u 06:00

Tijekom osam festivalskih dana (12. – 19.11.) predavanja, radionice i paneli Zagreb Film Festivala pokrit će sve važne aspekte u ciklusu proizvodnje filma – od razvoja projekta, pisanja scenarija, financiranja i koprodukcijskih mogućnosti, pakiranja i prezentacije projekta, postprodukcije pa sve do distribucije filma.

ZFF-ov edukativni i networking program objedinjen platformom Industrija donosi niz događanja namijenjenih profesionalcima, mladim filmašima i svima onima koji prate zbivanja i trendove na svjetskoj audiovizualnoj sceni.

Industrija će, među ostalima, ugostiti i Spencera Hunta, kreativca i stratega specijaliziranog za suvremene oblike interaktivne zabave i jednog od ključnih ljudi tvrtke Skydance Media, studija koji razvija VR igre, a nalazi se u sklopu Paramount Studija. Hunt će tijekom masterclassa AR/VR: U potrazi za pričama budućnosti (13.11.) pojasniti kako AR (proširena stvarnost) mijenja način na koji percipiramo svijet i kako se dizajniraju interaktivne, razgranate priče koje koriste komponente umjetne inteligencije.

Za ljubitelje videoigara bit će još zanimljivih sadržaja na ZFF-u. U edukativnom programu Industrija u suradnji s HUB-om 385 organiziraju i radionicu Moja prva videoigra. Kreativna dječja radionica programiranja odnosno izrade prve videoigre usmjerena na mlade od 7 do 14 godina održat će se u prostorijama HUB-a 385, Petračićeva 4.

Cilj je ove besplatne radionice najmlađim polaznicima vrlo jednostavno, pomoću pripremljenih materijala, prikazati način izrade videoigara. Pritom će se u podučavanju koristiti jednostavni softver za izradu igara usmjeren upravo prema najmlađima, koji omogućuje kombiniranje vizualnih i audio elemenata u jednostavnu interaktivnu cjelinu. Polaznici će naučiti koristiti sve popularniju metodu za učenje programiranja – MIT Scratch. Po završetku radionice, polaznici će samostalno izraditi jednostavnu igricu.