Prvi hologramski zoološki vrt na svijetu

Axiom Holographics stvorio je nevjerojatno iskustvo s više od 50 holograma raznih životinja, od slonova do dinosaura, uz spektakularne 4D efekte

Mladen Smrekar utorak, 1. kolovoza 2023. u 22:06
Hologramski zoološki vrt u Brisbaneu nudi impresivno iskustvo epskih razmjera 📷 Axiom Holographics
Hologramski zoološki vrt u Brisbaneu nudi impresivno iskustvo epskih razmjera Axiom Holographics

Australija je napravila veliki iskorak u budućnost zabave s prvim hologramskim zoološkim vrtom na svijetu. Nova turistička atrakcija u Brisbaneu djelo je kreativnih umova Axiom Holographicsa, australske tvrtke koja se bavi raznim projektima, od obrane i obrazovanja do industrije zabave, hologramskih arkadnih strojeva i holoverzuma.

Fantastičan svijet

Ovih dana otvorit će tako i "The Planets" koji će posjetiteljima omogućiti da ne napuštajući Zemlju lebde u međunarodnoj svemirskoj postaji, posjete površinu Marsa i Venere, razgledaju četiri velika Jupiterova mjeseca, obiđu jezero tekućeg metana na Titanu i prošeću futurističkim gradom na Saturnovom mjesecu.

Kolosalni 25-metarski kit oživljen je sa zapanjujućom dozom detalja 📷 Axiom Holographics
Kolosalni 25-metarski kit oživljen je sa zapanjujućom dozom detalja Axiom Holographics

Hologramski zoološki vrt za koji se u Brisbaneu traži karta više posjetiteljima nudi realistične 3D slike životinja koje magično lebde u zraku njihovim očima; kao da ste zakoračili u fantastičan svijet u kojem su slonovi, žirafe, dinosauri i kolosalni 25-metarski kit oživljeni sa zapanjujućom dozom detalja. S više od 50 izloženih holografskih stvorenja, to je prava virtualna Noina arka.

Impresivno iskustvo

Hologramski zoološki vrt nije samo obična izložba životinja; riječ je, kažu, o impresivnom iskustvu epskih razmjera. Izložbe vas vode na uzbudljiva putovanja, od nepreglednih afričkih savana do hladnih krajolika Arktika, a vremeplov vam omogućava da s dinosaurima lutate njihovim pretpovijesnim staništima. 

Hologramski zoo u Brisbaneu nudi realistične 3D slike životinja 📷 Axiom Holographics
Hologramski zoo u Brisbaneu nudi realistične 3D slike životinja Axiom Holographics

Ono što ovaj zoološki vrt izdvaja od bilo kojeg drugog iskustva virtualne stvarnosti je genijalna upotreba vrhunske tehnologije holografskog zaslona. Za razliku od VR slušalica, koje mogu biti glomazne i izolirajuće, Axiomova kreacija omogućuje da više ljudi istovremeno sudjeluje u spektaklu. Kako bi povećali realizam doživljaja, kreatori su eksponatima su dodali 4D efekte poput vjetra, temperature ili karakterističnih mirisa. 

Unutar ovog golemog hologramskog zoološkog vrta koji se prostire na 1500 četvornih metara nalaze se impresivni tuneli ukrašena paravanima i sobe za istraživanje s ekranima koji vas okružuju sa sva četiri zida.

Povratak u daleku prošlost 📷 Axiom Holographics
Povratak u daleku prošlost Axiom Holographics

Dakle, nanese li vas put u Australiju, svakako navratite do Brisbanea i posjetite tamošnji hologramski zoološki vrt. A ako vam to nije usput, ne brinite, Axiom Holographics svoje centre hologramske zabave planira uskoro proširiti i na Japan, Teksas i - Europu.