LG OLED Flex: Prvi fleksibilni OLED TV na svijetu koji može biti i ravan i zakrivljen

Vrhunski zaslon 4K razlučivosti dostupan je u Hrvatskoj, a jedna od njegovih posebnosti krije se i u zakrivljenosti koja je podesiva u 20 različitih položaja

LG utorak, 31. listopada 2023. u 16:42

Kada se sad već relativno daleke 2013. pojavio na tržištu, LG OLED TV hrabro nas je uveo u potpuno novu eru, a ujedno i najavio desetljeće beskompromisnih inovacija u kontekstu razvoja premium televizora. Od tada pa sve do ove godine kada je obilježio svoju prvu jubilarnu, desetu obljetnicu, LG OLED podjednako je privlačio pažnju kvalitetom i atraktivnim dizajnom i korisničko iskustvo podigao na posve nove razine.

Jedan od modela koji pomiče granice zasigurno je i LG OLED Flex, inovativni televizor s prvim fleksibilnim 42-inčnim OLED zaslonom na svijetu. Ljubitelji OLED zaslona, pogotovo oni s većim očekivanjima koje je LG razmazio svojom kvalitetom, teško će uspjeti odoljeti koncentraciji vrhunskih performansi koje su ugurane u ovu svestranu kompilaciju gejming monitora i pametnog televizora.

Tri, četiri, Flex

LG OLED Flex novi je 42-inčni televizor u OLED liniji za 2023. godinu, koji se zahvaljujući jedinstvenoj sposobnosti adaptacije zaslona s lakoćom prilagođava različitim stilovima i potrebama. Drugim riječima, ovaj zaslon se u samo nekoliko sekundi transformira iz potpuno ravnog OLED TV-a u punokrvni tool za gejmanje s izborom od 20 razina zakrivljenosti koje je moguće navući do impresivnih 900R, što ujedno odgovara polumjeru od 0,9 metara koji je u stanju okupirati pozornost čak i perifernog vida.

„LG je odlučio spojiti najbolje od tehnologije televizora i monitora te predstavio savitljivi ekran koji može služiti i kao gaming monitor i kao klasični OLED TV. Prednost mu je također i mogućnost mijenjanja oblika između potpuno ravnog I zakrivljenog ekrana, a kao i ostali LG televizori dolazi s WebOS pametnim sučeljem koje podržava sve poznate streaming aplikacije te ima poseban antireflektivni sloj i brzi OLED panel“, poručio je Ivan Godinić, voditelj ključnih kupaca u LG Hrvatska.

Za one koji se groze ručnog savijanja ekrana, dedicirani gumb za namještanje zakrivljenosti na Magic Remote daljinskom upravljaču koji nudi brzi pristup do četiri unaprijed postavljene razine, predstavlja pravo olakšanje

Cijeli taj proces jedan je od glavnih faktora koji utječe na stvaranje personaliziranog iskustva, a odvija se uz pomoć ugrađenog motora i dvije zglobne ruke koje zakrivljuju fleksibilnu OELD ploču. Osim toga, zaslon je moguće nagnuti do 10 stupnjeva prema, odnosno udaljiti do 5 stupnjeva od korisnika, a podesivo postolje nudi i opciju namještanja po visini što jamči ergonomsku udobnost kako za one koji vole sjediti, tako i za one koji vole biti udobno zavaljeni.

Prilagodljiv različitim ukusima i preferencijama

LG OLED Flex dolazi s nizom jedinstvenih značajki i funkcija koje omogućuju korisnicima veću kontrolu nad upravljanjem. Na primjer, veličinu slike moguće je prilagoditi vlastitim preferencijama ili vrsti igre koju igrate. Korisnici koji su više skloni RPG igrama i utrkama vjerojatno će preferirati punih 42 inča ekrana kako bi imali maksimalni pregled, dok će s druge strane igrači RTS i FPS igara prije odabrati manji prikaz kako bi bolje pratili igru jer LG OLED Flex također može skalirati svoj zaslon do 32 i 27 inča, efektivno ostavljajući neiskorištene margine zaslona crnima dok smanjuje područje prikaza bez primjetnog gubitka jasnoće.

Osim igranja, skaliranje zaslona pokazalo se praktičnim i u pogledu obavljanja svakodnevnih sitnica ili uredskog rada, što dodatno naglašava tu kompromisnu crtu između televizora i monitora. Ako je suditi prema skupu opcija koje nudi, LG OLED Flex postao je optimalan izbor i s tog aspekta potvrđuje da je riječ o jedinstvenom uređaju koji se može prilagoditi jedinstvenim zahtjevima korisnika.

San svakog gejmera

Za ljubitelje igara tu je i način rada Multi View, koji omogućava istovremeno gledanje sadržaja iz dvaju različitih izvora, omogućujući korisnicima da pritom biraju koji zvuk žele slušati. To znači da možete igrati igru na računalu ili konzoli i istovremeno gledati videozapis na YouTubeu s vašeg pametnog telefona.

„Osim toga, inovativan dizajn LG OLED Flexa omogućuje korištenje LG-ove OLED tehnologije bez pozadinskog osvjetljenja, bez obzira na ravan ili zakrivljen oblik ekrana. LG OLED Flex s evo tehnologijom pruža izvanrednu kvalitetu slike, duboku crnu, iznimno precizne boje, brzo vrijeme odziva od samo 0,1 ms i nisku latenciju za unos signala“, dodao je Ivan Godinić iz LG-a Hrvatska.

Monitor podržava brzine osvježavanja zaslona do 120 Hz i različite formate VRR kao što su Nvidia G-Sync i FreeSync VRR, osiguravajući glatko prikazivanje grafike u igrama bez "trganja" zaslona. Kada se tome pridodaju i ključni video formati kao što su Dolby Vision HDR i 4K razlučivost, nedvojbeno se dobiva osjećaj zaokruženog i cjelovitog proizvoda.

„LG OLED Flex linija predstavlja nastavak tvrtkine strategije u razvoju inovativnih proizvoda i diversifikacije portfelja. Kombinacija televizora i monitora u jednom uređaju pokazuje sposobnost prepoznavanja novih potreba na tržištu, ali i sklonost razvijanju rješenja koja ispunjavaju te potrebe“, zaključio je Ivan Godinić, voditelj ključnih kupaca u LG Hrvatska.