Apple navodno razmišlja o vlastitom gamerskom računalu

Iz Tajvana stižu glasine kako bi tvrtka iz Cupertina iduće godine mogla predstaviti svoje vlastito gamersko računalo, no zasad nema informacija radi li se o laptopu ili desktop računalu

Matija Pavlić srijeda, 1. siječnja 2020. u 00:00

Prema glasinama koje stižu iz Tajvana (a prenosi ih blog Patently Apple) tvrtka iz Cupertina se i sama namjerava uključiti na e-sport tržište i to ni više ni manje nego s vlastitim gamerskim računalom.

Spomenuti tajvanski izvor spominje kako je riječ o računalu koje bi trebalo stajati i do 5000 američkih dolara, no nema nikakve potvrde radi li se o specijaliziranom desktop računalu (nešto iz njihove Mac Pro ponude), gamerskom prijenosnom računalu (neka nadopuna na postojeću Macbook Pro seriju) ili pak o all-in-one gamerskom računalu (iz iMac serije).

Službeno predstavljanje gamerskog Appleovog računala navodno je zakazano za WWDC koji će se održati u lipnju 2020. godine. Uz računalo Apple bi vjeruje se mogao ponuditi i neku  prilagođenu inačicu njihovog Apple Arcade servisa koji je trenutačno dostupan na mobilnim uređajima.