Ništa od 27-inčnog iMaca s M3 SoC-om

Appleova predstavnica za odnose s javnošću demantirala je glasine koje kruže tjednima vezane uz dolazak 27-inčnog M3 iMaca na tržište

Matej Markovinović srijeda, 8. studenog 2023. u 13:15
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Prošloga je tjedna Apple održao događaj na kojem je, među ostalom, predstavio osvježeni 24-inčni iMac s M3 SoC-om. Tjednima prije samog događaja, očekivalo se da će Apple predstaviti i 27-inčnu verziju iMaca s njihovim novim SoC-om, no to se nije dogodilo, a čini se da ni – neće.

Appleova predstavnica za odnose s javnošću, Starlayne Meza, potvrdila je za The Verge da Apple neće napraviti novi 27-inčni iMac te je tako službeno demantirala glasine koje su tjednima kružile društvenim mrežama.

Za one koji misle da je 24-inčni iMac premali, Meza preporučuje uparivanje 27-inčnog Studio Displaya s Macom Studio ili Macom Mini.

Studio Display i Mac Studio. 📷 Foto: Apple
Studio Display i Mac Studio. Foto: Apple

Podsjetimo, 27-inčni iMac bio je Appleova perjanica u stolnim računalima te su ga koristili brojni profesionalci za uređivanje videa, obradu fotografija i slično. No, budući da Apple nije nikada izdao verziju sa svojim internim SoC-om, mnogi su odlučili priječi na neka druga računala iz tvrtkinog portfelja proizvoda.