Disney izradio fantastično realistične robotske kaskadere

Nova generacija animatroničkih robota koje Disney razvija mogli bi zamijeniti ljudske kaskadere u snimanju filmova i biti atrakcije u zabavnim parkovima

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 2. srpnja 2018. u 19:30

Produkcijska i medijska kuća Disney u svojim zabavnim parkovima diljem svijeta osim adrenalinskim vožnjama zabavlja posjetitelje i vrlo realističnim animatroničkim robotima koji "glume" ljude i životinje u scenama poznatih filmskih hitova. Sljedeći korak u izradi realističnih robota u ovoj je kompaniji podići ih s tla i poslati – u zrak.

U sklopu svojeg razvojno-istraživačkog projekta Stickman Disneyev Imagineering odjel razvio je niz robota koji na vrlo realističan način mogu replicirati pokrete ljudi koji lete, padaju ili skaču, tj. ponašaju se baš poput robotskih kaskadera, koji savršeno izvode svoje pokrete baš svaki put. Ovi humanoidni roboti imaju ugrađene akcelerometre i žiroskope kako bi mogli kontrolirati svoje kretanje po zraku, te izvoditi razne zadane im akrobacije.

Svakako preporučamo da pogledate priloženu video demonstraciju njihovih mogućnosti:

U Disneyu se nadaju da bi im ovi roboti mogli pomoći i u snimanju nekih novih akcijskih filmova, bilo onih s Marvelovim superjunacima, likovima iz Ratova zvijezda ili nekih novih Pixarovih animiranih avantura. Dakako, jedna od mogućih primjena ove iznimno realistične i atraktivne tehnologije bit će i izvođenje akrobacija u Disneyevim zabavnim parkovima – no, još uvijek nije poznato kada.