Završnica STEM natjecanja za mlade održava se ove subote na FER-u 

Ove se godine natjecanje FIRST LEGO League provodi u 110 država, a jedna od njih je i Hrvatska. Završnicu svi mogu doći pogledati u prostorijama FER-a ove subote u Zagrebu

Bug.hr srijeda, 14. veljače 2024. u 17:44

Hrvatski robotički savez (HROBOS) i Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu (FER) organiziraju FIRST LEGO League (FLL), ekipno STEM natjecanje za djecu između 10 i 17 godine, koje se provodi u 110 država, od kojih je jedna i Hrvatska.

Organizatori kažu da na natjecanje ove godine dolazi 29 ekipa iz cijele Hrvatske, točnije ukupno 229 učenika i 61 mentor. Tema natjecanja je „MasterPiece“, odnosno "Remek-djelo", kojom se djeca potiču da razmisle i istraže vezu između robotike i umjetnosti. Osim na svojim istraživačko-inovativnim radovima koje će demonstrirati uživo, svi sudionici natjecanja, bez obzira na tim, radili su i na dizajnu te programiranju robota. 

Hrvatski pobjednici sudjelovat će na natjecanju Adria regije u Sloveniji te imaju mogućnost sudjelovanja na svjetskom natjecanju. Dodatna je zanimljivost i to što su ocjenjivači i suci na ovogodišnjem FLL-u profesori s naših fakulteta, učitelji iz škola te uspješni stručnjaci iz industrije. Povratni komentari koje će natjecatelji dobiti od sudaca i ocjenjivača, trebali bi ih usmjeriti u nastavku rada, a i u izboru budućeg zanimanja.

HROBOS poziva sve zainteresirane da dođu na završnicu ovogodišnjeg natjecanja mladih u subotu, 17. veljače, između 9:30 i 18 sati na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Otvorenje natjecanja je u 9:30, robotske igre se odvijaju između 10:15 i 16 sati dok je dodjela nagrada planirana od 17:30.