Albert Gajšak razvaljuje CES 2018: Amazon želi distribuirati MAKERbuino

Počeo je CES 2018, na kojem je pobjednik Idea Knockouta 2017, Albert Gajšak, sa svojom DIY igraćom konzolom MAKERbuino već prvog dana ostvario golem uspjeh...

Dragan Petric srijeda, 10. siječnja 2018. u 05:40

U Las Vegasu je upravo završio prvi dan CES-a 2018, najvećeg svjetskg tehnološkog spaktakla na čijem najzanimljivijem dijelu nazvanom Eureka Park nastupa 900 najboljih startupa iz čitavog svijeta. Jedan od tih startupa je i hrvatski CircuitMess čiji je osnivač, 19-godišnji Karlovčanin Alber Gajšak, izlagački štand i putovanje u Ameriku osvojio pobjedom na Bugovom natjecanju startupa, Idea Knockoutu 2017. 

Kako smo svi priželjkivali - za Alberta CES 2018 nije mogao početi bolje. Prvi gosti na štandu, čim su se vrata sajma otvorila, bili su skauti Amazona koji su se unaprijed detaljno informirali o njegovom proizvodu, DIY igraćoj konzoli MAKERbuino. Kratko i jasno - Amazon je zaintereserian za distribuciju MAKERbuina, kako na američkom tržištu, tako i šire. S Albertom su dogovorili prve korake koje je nužno napraviti da se takva suradnja ostvari i daljnje kontakte koji će se dogoditi odmah po završetku CES-a. 

Tijekom dana na štand CircuitMessa dolazili su i brojni predstavnici američkih medija, pa je za očekivati da će Albert, polako, kao i u Hrvatskoj, postati i u SAD-u "zvijezda" tech industrije. Fantastičan nastup u Vegasu Albert odrađuje s ocem Zoranom, maestralno manevrirajući razgovorima sa zaintresiranim posjetiteljima, distributerima, pa i investitorima i proizvđačima. 

Pred starijim i mlađim Gajšakom još su tri velika radna dana na CES-u, pa je za očekivati dodatne uspjehe MAKERbuina, no očigledno je da je pobjeda na Idea Knockoutu opravdana već u prvim minutama nastupa u Vegasu. Da bi izlagački štand i putovanje u Las Vegas za Alberta i tatu bili osigurani, zahvaliti valja generalnom pokrovitelju Idea Knockouta 2017, Hrvatskom Telekomu te sponzorima Samsungu, Zagrebačkoj banci, Algebri i Uberu koji se pobrinuo da se ova ekipa tijekom boravka u Americi vozi automobilima besplatno.