Nakon Applea i Microsofta, proizvode u Rusiju neće isporučivati ni Samsung

Bojkotu ruskog tržišta pridružile su se brojne tehnološke tvrtke, kao i izdavači videoigara. Svoje je sankcije sada objavio i južnokorejski gigant Samsung, koji zaustavlja isporuke svojih proizvoda u Rusiju

Matej Markovinović nedjelja, 6. ožujka 2022. u 09:50

Nakon Applea, Microsofta i još nekoliko tehnoloških tvrtki, Samsung je također odlučio odgovoriti na rat u Ukrajini. Južnokorejska je tvrtka tako u petak objavila da obustavlja isporuke svih svojih proizvoda u Rusiju.

„Zbog trenutne geopolitičke situacije, isporuke u Rusiju su obustavljene. Nastavljamo aktivno pratiti ovu složenu situaciju kako bismo mogli odrediti naše sljedeće korake“, priopćili su iz Samsunga.

To se, naime, ne odnosi samo na pametne telefone. Kako prenosi Bloomberg, Samsungova odluka uključuje sve njihove proizvode, od čipova, pa sve do potrošačke elektronike, što znači da će Rusi ostati bez velikog asortimana proizvoda.

„Planiramo aktivno podržati humanitarne akcije u regiji, uključujući pomoć izbjeglicama. U tu svrhu doniramo šest milijuna dolara, uključujući milijun dolara u proizvodima potrošačke elektronike, kao i dobrovoljne priloge naših zaposlenika“, istaknula je južnokorejska tvrtka.