Samsung će za izradu novih Galaxy telefona koristiti plastiku iz odbačenih ribarskih mreža

'S ovom odlukom, budućnost Galaxy tehnologije donijet će vodeći dizajn proizvoda i pružiti bolji utjecaj na okoliš', kažu iz Samsunga

Matej Markovinović ponedjeljak, 7. veljače 2022. u 19:10

O Samsungovoj nadolazećoj Galaxy S22 seriji pametnih telefona gotovo je sve već poznato, no neke se stvari ipak ne mogu razaznati iz procurjelih rendera i reklamnih fotografija. Tako je, primjerice, južnokorejska tvrtka izvijestila da će za izradu svojih novih Galaxy telefona, koristiti potpuno novi materijal napravljen od plastike iz odbačenim ribarskim mrežama.

„Sada i u budućnosti, Samsung će uključiti prenamijenjenu plastiku iz oceana u čitavu našu ponudu proizvoda, počevši od naših novih Galaxy uređaja koji će biti predstavljeni 9. veljače na Unpackedu“, priopćili su iz Samsunga.

Istaknuli su, naime, i činjenicu kako mnogi misle da plastiku u oceanu ponajviše čine plastične boce ili vrećice. Stvarnost je, doduše, drugačija, pa najveći problem zapravo čini 640.000 tona ribarskih mreža koje se svake godine bacaju u oceane.

Foto: Samsung
Foto: Samsung

„Prikupljanje i prenamjena ovih mreža, vitalni su prvi koraci u održavanju naših oceana čistim, kao i očuvanju planeta i naše zajedničke budućnosti“, smatraju iz Samsunga te ističu da će njihova odluka pozitivno utjecati ne samo na okoliš, već i na živote svih korisnika Galaxy telefona.

Mnogi će korisnici, vjerujemo, pozdraviti ovu odluku južnokorejske tvrtke, no svakako valja istaknuti da trenutno nije poznato u kojim će se dijelovima Galaxy telefona koristiti ovaj novi materijal niti u kojoj mjeri.

Podsjetimo, Samsung će službeno predstaviti Galaxy S22, S22+ i S22 Ultra modele pametnih telefona 9. veljače na svom Galaxy Unpacked događaju.