Samsung Galaxy S8 serija modela službeno umirovljena

Samsung Galaxy S8 serija modela lansirana je u proljeće 2017. godine, a iste se te godine prodala u čak 41 milijun primjeraka

Matej Markovinović četvrtak, 6. svibnja 2021. u 11:25

Jedni od najuspješnijih Samsungovih mobilnih uređaja, S8 i S8 Plus, službeno su zaprimili  svoje posljednje sigurnosno ažuriranje, četiri godine nakon svog lansiranja.

Prema izvješću The Vergea, Samsung je ovim uređajem napravio značajan pomak u dizajnu svojih Galaxy mobitela. Naime, novitet je bio zaslon od ruba do ruba s malim okvirima, koji je tako započeo i trend kojeg su počeli slijediti ostali proizvođači.

Osim atraktivnog izgleda, S8 se odlikovao i odličnim hardverom. Uređaj je u Sjedinjenim Američkim Državama, Kini i Japanu dolazio sa Snapdragonom 835, dok je u ostatku svijeta dolazio sa Samsungovim Exynos 8895 procesorom. Obje su varijante bile uparene s 4 GB RAM-a, 64 GB interne memorije i s mogućnosti dodavanja SD kartice.

SAMOLED zasloni 5,8 inčnog S8 i 6,2-inčnog S8 Plus modela, imali su razmjer proporcija (aspect ratio) 18,5:9. Stražnja je kamera od 12 MP, obavljala svoj posao i više nego dovoljno, pa se tada, prema GSM Areni, svrstavala „rame uz rame“ i s Google Pixel 2 serijom modela.  

Iako je podrška za S8 i S8 Plus službeno završena, S8 Active je i dalje na rasporedu za tromjesečna ažuriranja, a S8 Light Luxury napravljen za kinesko tržište, čeka svoje dvogodišnje ažuriranje.