Video savjet - YouTube Vancedom do dislajkova na mobitelu, slike u slici, reprodukcije u pozadini...

Rubriku s video savjetima dignuli smo iz višegodišnjeg mirovanja kako bismo vam u novoj epizodi skrenuli pažnju na alternativnu aplikaciju za gledanje YouTubea na mobitelu s Androidom, koja omogućava prikaz dislajkova, ali i još neke vrlo korisne stvari

Mario Baksa subota, 12. ožujka 2022. u 10:45

NOVOST! Tim koji je razvijao YouTube Vanced modifikaciju stavio je obavijest da ta aplikacija prestaje postojati! U obavijesti nisu precizirali zašto, a na drugom mjestu može se pročitati da su u podlozi "legal reasons" pa se može pretpostaviti da im je YouTube, odnosno Alphabet, zaprijetio tužbom. Preuzimanje i instaliranje aplikacije bit će moguće samo još kratko vrijeme (riječ je o danima), dok ne "pogase" linkove.


Nekad davno YouTube je za ocjenjivanje videa imao zvjezdice, što je bila odlična stvar. Poslije su to zamijenili palcem gore i dolje, a gledatelji su na temelju omjera palaca gore i dolje dobili informaciju koliko je video kojeg razmišljaju pogledati dobar, kvalitetan, relevantan. Ne toliko precizno kao zvjezdice, ali i dalje vrlo iskoristivo.

No, krajem prošle godine YouTube je mnoge neugodno iznenadio ukinuvši prikaz dislajkova (palac dolje), čime su gledateljima onemogućili jednostavno i praktično ocjenjivanje videa. Broj lajkova (palac gore) sam za sebe ne nosi korisne informacije, jer, da bi se barem donekle moglo predvidjeti kakav je video, trebalo bi broj lajkova usporediti s brojem gledanja videa i opet to usporediti s nekim drugim videima s istim brojem pogleda.

Srećom za korisnike Chromea (i drugih preglednika baziranih na Chromiumu) i Firefoxa, pojavio se dodatak koji je najpopularnijim web-preglednicima na računalima omogućio bilježenje i prikazivanje palaca dolje. Taj dodatak zove se Return YouTube Dislike, a on zapravo predstavlja paralelni sustav ocjenjivanja za YouTube. Kako ga nije moguće instalirati na većinu preglednika za mobitele, oni koji YouTube gledaju na mobitelu, ostali su uskraćeni za dislajkove.

Barem dosad! Naime, tim koji stoji iza YouTube Vanceda (modifikacije službene Googleove aplikacije za gledanje YouTubea) još je prošle godine najavio da su prionuli integraciji Return YouTube Dislikea u YouTube Vanced, a upravo to se nedavno i dogodilo. To je ujedno bio i povod za izradu ovog videa. U njemu ćete upoznati i druge funkcionalnosti koje donosi YouTube Vanced, vidjet ćete kako ga instalirati i podesiti, a osvrnuli smo se i na legalnost i sigurnost ove aplikacije.

Sadržaj:

  • Što je YouTube Vanced? [0:13]
  • Instalacija Vanced Managera [2:16]
  • Problematične MIUI-eve optimizacije? [3:53]
  • Instalacija microG-a i YouTube Vanceda [5:08]
  • Pokretanje YouTube Vanceda [6:27]
  • Podešavanje [8:14]
  • Nepotrebne notifikacije [8:39]
  • Legalnost i sigurnost [9:29]

📢 Uštedi do 30%

TOP!

Logitech

Vrhunska Logitech periferija nezaobilazan je dodatak za tvoj radni stol.

Kupi

📢 Uštedi 800 kn

TOP!

HUAWEI MateView GT

27" monitor sa zakrivljenim zaslonom i velikom brzinom osvježavanja savršen je za učenje, igranje i rad.

2.199 kn 2.999 kn Kupi

📢 Besplatna dostava

TOP!

DELL

DELL Vostro 3510 s Core i7 procesorom, 16GB RAM-a te 15.6" IPS ekranom i vrhunski monitori.

Od 1499 kn Kupi


2-sistemski bass reflex zvučnici

KEF LS50

Najprecizniji, impresivan zvuk, Uni-Q 12. generacije s MAT nizom drajvera za iznimnu akustičnu točnost, 47 Hz - 45 kHz, 40-100 W, 8 Ω, 85 dB.

7.399 kn 9.749 kn Kupi

7.2-kanalni AV receiver

MARANTZ NR1711

Tanak dizajn, iznimne performanse, 8K Ultra HD, HEOS, 90W po kanalu, eARC HDMI, Bluetooth, Wi-Fi, AirPlay 2.

6.799 kn Kupi