ByteDance testira vlastiti servis za streamanje glazbe

Tvrtka ByteDance koja stoji iza popularnog servisa za kratke isječke TikTok radi na novom servisu koji se ovaj put tiče streamanja glazbe, a bit će primarno namijenjen tržištima u razvoju

Matija Pavlić petak, 13. prosinca 2019. u 06:00

Tvrtka ByteDance poznatija je po svojem proizvodu nego po svome imenu, riječ je o tvrtki koja je zaslužna za trenutačno vrlo popularni TikTok servis.

Njihov novi projekt je servis za streamanje glazbe pod imenom Resso. Pokrenuto je i beta testiranje toga servisa u Indiji i Indoneziji, a čini se da će biti primarno namijenjen upravo tržištima u razvoju.

U odnosu na poznatiju konkurenciju kao što su Spotify i Apple Music, Resso nudi mogućnost da se uz glazbu koja se trenutačno reproducira automatski reproducira i odgovarajući video spot te riječi za taj glazbeni uradak. Korisnici mogu uz svaku pjesmu dodati svoje fotografije, GIF-ove i video isječke.

Uz to korisnici mogu dodavati komentare ili se pretplatiti na kanale drugih korisnika te podijeliti svoje playliste na Facebook, Instagram, WhatsApp i druge popularne platforme. Servis ima besplatnu inačicu te pretplatničku inačicu.