OnlyFans se predomislio, ipak neće zabraniti pornografiju

Tvrtka je napisala na Twitteru da se i dalje zalaže za uključenost zajednice te da će nastaviti pružati dom za sve kreatore na platformi koja broji oko 130 milijuna korisnika

Matej Markovinović četvrtak, 26. kolovoza 2021. u 12:09

Korisnike OnlyFansa nedavno je zatekla vijest da će tvrtka na svojoj platformi od prvog listopada zabraniti seksualno eksplicitni sadržaj u kojem su se često mogle naći sadržaje poput incesta, korištenja droge, nasilja, neobičnih fetiša i brojnih drugih.

„Kako bismo osigurali dugoročnu održivost naše platforme i nastavili imati uključivu zajednicu kreatora i obožavatelja, moramo promijeniti naše smjernice vezane uz postavljanje sadržaja“, rekli su tada iz OnlyFansa dodajući da će kreatori moći postavljati golišave fotografije i videozapise, sve dok su one u skladu s pravilima korištenja.

No, tvrtka je neočekivanom objavom na Twitteru odlučila najaviti da su se ipak predomislili, što je kasnije potvrdio i glasnogovornik OnlyFansa za The Verge.

„Predložene izmjene prvog listopada ove godine više nisu potrebne zbog uvjeravanja partnera za usluge plaćanja da OnlyFans može podržati sve žanrove kreatora“, rekao je glasnogovornik OnlyFansa.

Valja istaknuti da je osnivač i izvršni direktor OnlyFansa, Tim Stokley, rekao u utorak za Financial Times da su razlog zabrane seksualno eksplicitnog sadržaja - banke.

„Nismo imali izbora osim promijeniti pravila“, rekao je Stokley svega dan prije nego što su objavili da do promjene, barem zasad, neće doći.