Spotify mijenja način na koji se pjesme lajkaju i dodaju na popise za reprodukciju

'Srčeko' zauvijek odlazi iz Spotifya te ga mijenja potpuno nova ikona plusa, koja služi za lajkanje pjesama, ali i za njihovo dodavanje na popise za reprodukciju

Matej Markovinović utorak, 28. veljače 2023. u 10:02
📷 Foto: Unsplash, Heidi Fin
Foto: Unsplash, Heidi Fin

Spotify je odlučio u potpunosti ukloniti svoju prepoznatljivu ikonu srca te na njeno mjesto dovesti – „plusić“. Dok su korisnici klikom na srce mogli lajkati pjesmu, ikona plusa omogućit će im da ju jednim klikom spreme, a s dva klika dodaju na popise za reprodukciju.

„Kada pritisnete plus (+), moći ćete jednostavnim dodirom spremiti i odabrati odredište za bilo koju pjesmu, popis za reprodukciju ili podcast. Ova nadogradnja najnoviji je korak u našem kontinuiranom radu na stvaranju intuitivnijeg korisničkog iskustva“, objavio je Spotify na svom blogu.

📷 Foto: Spotify
Foto: Spotify

Dakle, Spotify je zapravo spojio gumb za lajkanje te gumb za dodavanje na popise za reprodukciju u jedan. Iako će ikonica plusa stići za sve korisnike u sljedećim danima, neki prijavljuju da su je dobili još krajem prošle godine.

Kako tvrde iz Spotifya, njihovo je istraživanje korisnika otkrilo da je ikona plusa pomogla u uštedi vremena kod spremanja glazbe i ostalog sadržaja. Uz to, navode da pruža korisnicima jednostavniji način za dodavanje pjesama na više popisa za reprodukciju odjednom.

„Također smo otkrili da spremanje pjesama i podcasta povećava vjerojatnost da će ih korisnici ponovno poslušati, što znači da se daje više ljubavi izvođačima ili emisija koje su otkrili“, zaključuju iz Spotifya.