Spotify se riješio shuffle gumba u albumima zahvaljujući Adele

Ova promjena dolazi svega nekoliko dana nakon što je Adele izbacila novi album '30', koji je u kratkom razdoblju pomeo sva očekivanja slušanosti i postao izrazito popularan na Spotifyu

Matej Markovinović ponedjeljak, 22. studenog 2021. u 13:33

Gumb za nasumičnu reprodukciju pjesama (Shuffle), nalazio se kao zadana opcija kod svih albuma na Spotifyu, no zahvaljujući zahtjevu engleske popularne pjevačice Adele, on je trajno uklonjen, prenosi BBC.

Naime, sada kada korisnik pritisne Play gumb prilikom pregledavanja albuma, pjesme će ići po redu, a ne nasumično, kao što je to do sad i bio slučaj. Za one kojima nedostaje stara opcija, tu je mogućnost uključivanja Shufflea kod slušanja pojedine pjesme, pa nitko neće ostati zakinut.

„Ovo je bio jedini zahtjev koji sam imala u našoj industriji koja se stalno mijenja! Ne stvaramo albume s toliko pažnje i promišljenosti u našoj listi pjesama bez razloga. Naša umjetnost priča priču i naše priče treba slušati kako smo to i namjeravali“, napisala je Adele na Twitteru te je zahvalila Spotifyu što su je poslušali.

Iz Spotifya su na to srdačno odgovorili – „Sve za tebe“

O ovoj se promjeni za The Verge oglasio i voditelj glazbene komunikacije Spotifya, Chris Makowski.

„Kao što je Adele spomenula, s uzbuđenjem možemo podijeliti da smo započeli s uvođenjem nove Premium značajke koju su korisnici i glazbenici dugo tražili. Za one koji još uvijek žele nasumično reproducirati pjesme, mogu otići u Now Playing View i uključiti Shuffle opciju“, objašnjava Makowski.

Valja istaknuti da će svi popisi za reprodukciju i dalje sadržavati gumb za nasumičnu reprodukciju pjesama, pa korisnici u tom slučaju neće morati obavljati dodatan korak.