Telegramovi grupni video pozivi mogu imati i do 1.000 gledatelja

'Nastavit ćemo povećavati broj gledatelja sve dok se svi ljudi na Zemlji neće moći pridružiti jednom grupnom video pozivu i gledati nas kako slavimo jodlajući', kažu iz Telegrama

Matej Markovinović ponedjeljak, 2. kolovoza 2021. u 12:41

Aplikacija za razgovore Telegram, koja je postala popularna nakon novih pravila korištenja WhatsAppa koji su izazvali kontroverzu među korisnicima, donosi nove značajke, posebice u segmentu grupnih video poziva koje su predstavili krajem lipnja.

Naime, prema objavi na tvrtkinom blogu, u grupnim video pozivima i dalje može aktivno sudjelovati prvih 30 korisnika koji se priključe, no novost je da se njima može pridružiti i do 1.000 gledatelja, pa se navodi da korisnici Telegrama sada mogu održavati predavanja, ali i rep bitke.

Osim toga, video poruke se sada snimaju u većoj rezoluciji te se mogu otvoriti u punom zaslonu, a korisnik preko njih može i reproducirati zvuk. Tu je i novost da se standardni videozapisi mogu usporavati ili ubrzavati, a moguće je i dijeliti zaslon sa zvukom u jedan-na-jedan video pozivima.

Valja istaknuti i mogućnost automatskog brisanja poruka nakon mjesec dana, ali i preciznije crtanje preko videozapisa i fotografija. Tu su i nove animacije kod zaslona za otključavanje, poruka i emojija, a iz tvrtke ističu i promjenu kod sučelja za kameru na iOS-u.

Za detaljnije informacije o promjenama, posjetite Telegramov blog.