Zagrebačka banka uvela podršku za Apple Pay

Beskontaktni način plaćanja na Appleovim uređajima od danas je dostupan za korisnike Mastercard i Visa kartica Zagrebačke banke

Sandro Vrbanus utorak, 15. ožujka 2022. u 12:37

Zagrebačka banka je objavila kako je za svoje korisnike Mastercard i Visa kartica od danas, dakle 15. ožujka 2022. godine, uvela mogućnost mobilnog plaćanja putem usluge Apple Pay.

Apple Pay omogućava korisnicima iPhonea, Apple Watcha, iPada i MacBooka Pro s urađenim sustavom Touch ID ovaj beskontaktni način plaćanja. On se aktivira jednostavno i besplatno putem m-zabe i Apple Walleta, o čemu je više detalja dostupno ovdje.

Podržani uređaji

Apple Pay je moguće koristiti na Apple uređajima s operacijskim sustavom iOS minimalne verzije 8.1 (iPhone 6, iPad mini 3, iPad Pro, Apple Watch 1 i svi noviji modeli). Putem Apple Watcha usluga Apple Pay može se koristiti i na nešto starijim povezanim mobilnim uređajima, iPhone 5 i 5c. Plaćanje putem Apple Paya omogućava visoku sigurnost, a autorizacija se odvija Face ID-om, Touch ID-om ili šifrom uređaja.

Podržane kartice

Kartice Zagrebačke banke koje se mogu koristiti u Apple Pay digitalnom novčaniku su:

  • Visa debitna kartica kunskog tekućeg računa
  • Standardna Mastercard kreditna kartica
  • Zlatna Mastercard kreditna kartica
  • Platinum Mastercard kreditna kartica
  • go!card Mastercard kreditna kartica
  • Visa debitna kartica kunskog žiroračuna
  • Visa debitna kartica deviznog računa

Apple Pay prihvaćen je na svim prodajnim mjestima koja primaju beskontaktno plaćanje, odnosno na većini prodajnih mjesta u Hrvatskoj i svijetu.

NAPOMENA: Za uspješno dodavanje kartica u Apple Wallet putem mobitela, potrebno je prethodno ažurirati mobilnu aplikaciju m-zaba, na inačicu izdanu 15. ožujka.