Zoom Notes – mogućnost unošenja zajedničkih bilješki tijekom videopoziva

Zoom novom značajkom želi vratiti dio popularnosti i spriječiti prelazak korisnika na servise kao što su Google Workspace i Microsoft 365

Tomislav Stanković subota, 2. rujna 2023. u 06:00
📷 Image: Zoom
Image: Zoom

Zoom je odlučio omogućiti zajedničko zapisivanje bilješki tijekom video poziva. Riječ je o novoj značajki koja je nazvana Notes, a koja omogućava stvaranje, dijeljenje i istovremeno uređivanje tekstualnog dokumenta, navedeno je u objavi.

Ova značajka služi kao pomoć za pripremu i lakše praćenje Zoom sastanaka. Na ovaj način moguće je kreirati dnevni red sastanka koji bi služio za lakše praćenje, a koji se može dodatno uređivati prilikom poziva.

Bilješke bi se trebale pojaviti uz video poziv gdje se inače nalazi chat, odnosno okvir za razgovor. Osobe se tijekom poziva mogu uključiti kako bi unijele izmjene dok sastanak traje, što omogućuje lakše praćenje razgovora i sprječava korištenje vanjskih dokumenata za zapisivanje. Na ovaj način sve se nalazi na jednom mjestu i dostupno je svim prisutnim korisnicima u pozivu istovremeno.

U zadnje vrijeme sve veći broj korisnika prelazi na Google Workspace i Microsoft 365 koji uz video pozive i grupne pozive nude klasične opcije kao što su e-pošta, kalendar, bilješke itd, zbog čega se Zoom bori s gubitkom aktivnih korisnika.

Kako bi to donekle pokušali ublažiti, Zoom je proširio svoju ponudu usluga dodavši e-poštu i kalendar, Chat te gomilu AI značajki koje bi trebale korisnicima olakšati praćenje sastanaka.