Hakiran je Binance, najveća kriptomjenjačnica na svijetu

Napadači su iskoristili propust u cross-chain poveznici, dobili pristup do Binanceovih BNB tokena te ukrali između 100 i 110 milijuna dolara

Sandro Vrbanus petak, 7. listopada 2022. u 14:15

Nova pljačka u svijetu kriptovaluta pogodila je najveću svjetsku kriptomjenjačnicu Binance. Potvrdili su to iz same kompanije, a njihov vlasnik Changpeng "CZ" Zhao objavio je i neke dodatne detalje. Hakeri su uspjeli upasti u njihov sustav koji spaja dva blockchaina, "cross-chain bridge" BSC Token Hub, te odatle ukrasti oveću količinu Binanceovih digitalnih tokena BNB. Vrijednost hakiranja službeno je između 100 i 110 milijuna dolara.

CZ kaže kako je napad vrlo brzo zaustavljen, a imovina svih korisnika na sigurnome. Iz kompanije kažu kako su dijelu ukradenih tokena već ušli u trag, pa su zamrznuli vrijednost od oko 7 milijuna dolara. Blockchain na kojem egzistira token BNB, BNBchain, odmah je stavljen u stanje održavanja, što znači da su privremeno bile obustavljene sve isplate i uplate, dok se sigurnosni problem ne riješi.

Napad se dogodio tijekom prošle noći po hrvatskom vremenu, a redovno poslovanje preko BNBchaina nastavljeno je u prijepodnevnim satima. Informacija o napadačima za sada nema, a istraga još uvijek traje.