Novim EDR rješenjem, Acronis pojednostavljuje sigurnost krajnjih točaka

Integrirano otkrivanje krajnje točke i odgovor + sigurnosno rješenje za MSP-ove omogućuje masovno usvajanje naprednih sigurnosnih mogućnosti

Bug.hr petak, 26. svibnja 2023. u 17:20

Acronis, tvrtka specijalizirana za kibernetičku sigurnost, najavila je opću dostupnost rješenja Acronis Advanced Security + Endpoint Detection & Response (EDR) za Acronis Cyber Protect Cloud.

S novim mogućnostima kao što je analiza napada temeljena na umjetnoj inteligenciji, Acronis EDR smanjuje složenost i pojednostavljuje tijekove rada za dinamičniji rad, omogućujući lakšu implementaciju sveobuhvatne sigurnosti i zaštite podataka MSP-ovima i tvrtkama koji ga koriste.

“S proliferacijom krajnjih točaka i sve većom učestalošću kibernetičkih prijetnji, EDR je postao ključan alat za odgovor na incidente i borbu za zaštitu podataka. Ali rješenja koja je teško implementirati i održavati predstavljaju prepreku,” rekao je Michael Suby, potpredsjednik istraživanja sigurnosti i povjerenja u IDC-u. “Najbolja rješenja pružaju naprednu sigurnost EDR-a i zadovoljavaju potrebe IT stručnjaka koji ga koriste. To znači jednostavnu implementaciju i brzo otkrivanje, odgovor i oporavak uz AI i automatizaciju.”

Acronis EDR nudi najširi broj opcija oporavka izvan okvira koje iskorištavaju prednosti integracije s Acronis Cyber Protect sigurnosnom kopijom i oporavkom, upravljanjem krajnjim točkama i sigurnosnim mogućnostima krajnjih točaka.

“Drugi EDR alati mogu biti prekomplicirani i tjerati MSP-ove na skupe, dugotrajne procese implementacije i razumijevanja. Acronis EDR isporučuje robusno EDR rješenje koje je jednostavno za implementaciju i korištenje, dok slijedi standarde uspostavljene u industriji, kao što je NIST okvir za kibernetičku sigurnost i mapiranje na MITRE ATT&CK okvir,” rekao je Candid Wüest, potpredsjednik istraživanja u Acronisu. “Rapidnim razumijevanjem analize napada i utjecaja, korisnici Acronis EDR-a mogu brzo evaluirati potencijalnu prijetnju, dobiti uvid u to kako je napadač dobio pristup, koja je šteta prouzročena i kako bi se napad mogao proširiti.”

Acronis EDR donosi:

  • Optimiziranu analizu incidenata za brzu i jednostavnu analizu i određivanje prioriteta sigurnosnih incidenata i potencijalnih napada, bez oslanjanja na skupu sigurnosnu ekspertizu ili dugotrajne procese.
  • Integriranu sigurnost sa sigurnosnim kopiranjem i oporavkom, za sveobuhvatnu zaštitu ključnu za smanjenje vremena prekida rada i održavanje kontinuiteta poslovanja u slučaju napada.
  • Kompletno rješenje za kibernetičku zaštitu u jednom agentu — jednostavno za MSP-ove za implementaciju, upravljanje i skaliranje — koje eliminira troškove, složenost i sigurnosne nedostatke koji su svojstveni rješenjima s više točaka.

"Kao stručnjak za kibernetičku sigurnost, iz prve sam ruke svjedočio evoluciji EDR-a i tome kako je promijenio način na koji pristupamo sigurnosti", rekao je Eric O'Neill, bivši protuobavještajni operativac FBI-a. "EDR omogućuje sigurnosnom osoblju učinkovitu istragu, sanaciju i oporavak od potencijalnih incidenata dok također smanjuje površinu napada i vrijeme zadržavanja aktera prijetnje. Najnoviji napredak u EDR tehnologiji omogućuje brzu analizu promjena napada, skraćeno vrijeme za odgovor na incidente i bolji kontinuitet poslovanja za sve organizacije.”

Acronis EDR dostupan je putem Acronis Advanced Security + EDR Advanced Pack. MSP-ovi kojima su potrebne detaljnije informacije ili demonstracija pružatelja usluga jedan na jedan, te resurse mogu pronaći ovdje: https://go.acronis.com/security-edr-blog.