Sigurnosna značajka prvobitno rezervirana za Android 11 stiže na milijarde pametnih telefona

Korisnici aplikacijama često olako daju raznorazna dopuštenja pristupa, pa nakon nekog vremena jednostavno na njih zaborave, no Google će ovom sigurnosnom značajkom pokušati to spriječiti

Matej Markovinović nedjelja, 19. rujna 2021. u 17:45

Značajka automatskog poništavanja dopuštenja kod aplikacija koje se ne koriste duže vrijeme po prvi je puta bila predstavljena s Androidom 11 prošle godine, no Google je u petak objavio da će ona u sljedećim mjesecima postati dostupna na milijardama pametnih telefona proizvedenih od 2015. godine.

Naime, riječ je o sigurnosnoj značajki koja u svrhu zaštite privatnosti poništava dopuštenja kod aplikacija koje se nisu koristile nekoliko mjeseci. Drugim riječima, ako korisnik instalira aplikaciju i dopusti joj pristup kameri ili pohrani te ju ne uključi neko vrijeme, ova će se značajka pobrinuti da se ta dopuštenja u potpunosti resetiraju, piše The Verge.

Iz Googlea navode da će ova značajka biti uključena prema zadanim postavkama kod uređaja koji minimalno koriste Android 6 te imaju Usluge za Google Play, no ističu da će se ona trebati ručno uključiti kod aplikacija koje ciljaju starije verzije tvrtkinog mobilnog operativnog sustava.

Značajka će se početi pojavljivati na uređajima ovoga prosinca, a iz tvrtke kažu da će ju svi dobiti u prvom tromjesečju sljedeće godine.Prijenosni zvučnici priznatih svjetskih brendova!

JBL, MARSHALL, HARMAN/KARDON

Ronis je dom najboljim svjetskim brendovima. Otkrij vrhunski zvuk, uvijek i svugdje. Provjeri ponudu!

Kupi

BT APTX soundbar sa subwooferom

ACOUSTIC ENERGY Aego 3

Kombinacija suba i soundbara za sve one koji žele kompaktno kućno kino odličnog zvuka uz značajnu uštedu na prostoru. Kompaktan dizajn, digitalno povezivanje, daljinsko upravljanje, 2 x RCA Phono, 65VA

1.725 kn 2.299 kn Kupi

Bežični WiFi BT zvučnik

HARMAN KARDON OMNI 10 PLUS

Omogućuje jednostavno postavljanje bežičnog HD glazbenog sustava. Najbrži način da svoju glazbu učinite bežičnom bilo gdje u svom domu. Spotify, Chromecast, 52Hz~20kHz.

1.699 kn 1.919 kn Kupi