Sony WF-SP800N, bežične slušalice za aktivne korisnike

Sony je predstavio nove true wireless slušalice – WF-SP800N, a koje je ponajprije namijenio korisnicima koji se aktivno bave sportom

Stjepan Bilić ponedjeljak, 11. svibnja 2020. u 11:00

Sony je u svoju liniju true wireless slušalica dodao model WF-SP800N. Navedeni model otporan je na vodu, znoj i prašinu i kao takav zanimljiv je i korisnicima koji se aktivno bave sportom. Zapravo, njih je Sony prvenstveno imao na umu kada je krenuo u razvoj WF-SP800N slušalica.

Proizvođač navodi kako slušalice imaju IP55 certifikat te kako se zahvaljujući tomu nakon napornog treninga mogu čak i isprati pod vodom bez straha od nastanka oštećenja. WF-SP800N slušalice imaju mekani jastuk lučnog oslonca i trodimenzionalni zakrivljeni dizajn koji osim što osigurava sigurno prianjanje je i ugodan za nošenje.

Što se autonomije tiče ista je i više nego dostatna za proći kroz dan s jednim punjenjem. S jednim punjenjem slušalice mogu osigurati do 9 sati rada, a s dodatnim punjenjem (preko kućišta za punjenje) dodatnih devet, što je ukupno 18 sati rada. Navedena vremena odnose se na korištenje WF-SP800N slušalica uz uključenu tehnologiju poništavanja buke. Njezinim isključivanjem autonomija slušalica se može produžiti s 9 na 13 sati, a uz dodatno punjenje i na 26 sati.

Baterije unutar slušalica brzo se pune. Nakon samo 10 minuta punjenja slušalice WF-SP800N spremne su za narednih sat vremena korištenja, i to uz uključenu tehnologiju poništavanja buke. Osim dobrom ergonomijom i autonomijom WF-SP800N slušalice se odlikuju i stabilnom Bluetooth vezom što je Sony postigao posudbom Bluetooth čipa iz WF-1000XM3 modela.

Uz podršku za EXTRABASS i 360 Reality Audio tu je i podrška za aktualne digitalne asistente – Google Assistant, Amazon Alexa i Apple Siri. Sva kontrola slušalica i sadržaja koji se reproducira preko njih odvija se preko dodirnih naredbi, odnosno preko funkcije Quick Attention (postavljanje prsta na slušalicu smanjuje glasnoću i propušta zvukove iz okoline.).

Slušalice će biti uskoro dostupne za kupnju, od srpnja 2020. po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 1.553,00 HRK. Slušalice WF-SP800N moći će se nabaviti u četiri različite boje – crnoj, bijeloj, plavoj te narančastoj. Detaljne specifikacije dostupne su na stranicama proizvođača. Model WF-XB700 dostupan je diljem Europe u crnoj i plavoj boji, uz preporučenu maloprodajnu cijenu od 1.164,80 HRK.