Surface Earbuds, bežične slušalice za glazbu, pozive i Office

Microsoft je na nedavno održanom Surface eventu predstavio i bežične slušalice Surface Earbuds koje osim za slušanje glazbe i telefoniranje mogu poslužiti i za diktiranje dokumenata u Wordu

Stjepan Bilić srijeda, 9. listopada 2019. u 13:03

Microsoft je na nedavnom Surface eventu predstavio i jedne bežične slušalice – Surface Earbuds. Prvo što će svatko zamijeniti je njihov pomalo neobičan dizajn. Naime, na vanjskoj strani slušalica nalazi se oveći krug koji je tu s dobrim razlogom – služi za upravljanje pomoću dodira.

Korisnici na taj način mogu upravljati glazbom (Spotify) i drugim funkcijama bez da svoj pametni telefon vade iz džepa ili torbe. Uz kontrolu dodirom, Surface Eardbuds podržavaju i kontrolu pomoću glasa. Tako je primjerice moguće pomoću glasa upravljati emailom, provjeriti kalendar ili uređivati To-Do popis.

Nadalje, pomicanjem prsta po površini slušalica moguće je upravljati PowerPoint prezentacijom, listati slajdove, ali i uključiti automatski prijevod na više od 60 podržanih jezika. Također moguće je i diktirati sadržaj u Wordu i Outlooku.

Korisnici pametnih telefona mogu se dvostrukim dodirom na slušalice javiti na poziv, te ga isto tako i završiti. Dugim dodirom pozivaju se digitalni asistenti, Cortana, Google Assistant i drugi. Od operacijskih sustava podržani su Windows 10, Android (4.4 i noviji) i iOS (9.0 i noviji). Za korištenje unutar Officea potrebno je imati Office 365.

Svaka od slušalica ima masu od 7,2 grama, a kutija koja osim za pospremanje služi i za njihovo punjenje ima masu od 40 grama. Autonomija slušalica s jednim punjenjem je 8 sati, a uz dodatna dva punjenja (koliko nudi Charging Case) i 24 sata.

Detaljnije specifikacije dostupne su na službenim stranicama proizvođača. U prodaji će se naći krajem godine po cijeni od 249 USD.