Microsoft Loop, novi način rada s Office dokumentima

Futurističko surađivanje na Office dokumentima uz pomoć Copilot pomoćnika kojeg pokreće AI dolazi u obliku novog Microsoftovog alata, mjesta gdje se susreću ljudska i umjetna inteligencija

Tomislav Stanković četvrtak, 23. ožujka 2023. u 10:53
📷 Image: loop.microsoft.com
Image: loop.microsoft.com

Microsoft Loop želi omogućiti zajedničko razmišljanje, planiranje i stvaranje na način kako to nije bilo moguće do sada, barem kada su u pitanju Office dokumenti kroz integriraciju s paketom Microsoft 365. Dodatno je također olakšano upravljanje zadacima i projektima.

Kako su naveli u objavi, "dokumenti su oduvijek bili više od pukog sredstva za bilježenje informacija - oni su bili način na koji smo se povezivali i surađivali, dijeleći svoja razmišljanja, uvide i težnje s drugima kako bismo mogli postići više gradeći jedni druge, a ne radeći sami."

Ključne prednosti

Kada je u pitanju organizacija projekata Microsoft Loop pomaže u kreiranju i održavanju jedinstvenog radnog prostora koji se sastoji od alata, dokumenata, datoteka i poveznica koji su timu potrebni. Dodavanjem naslova i ključnih riječi Microsoft Loop će predložiti najrelevantnije dijelove za dodavanje u kreirani radni prostor.

Microsoft Loop dodatno može pomoći u tome da svi budu u toku i usredotočeni na najvažnije aspekte posla tako što će omogućiti dijeljenje cijelih stranica radnog prostora, bilo kao poveznica ili kao stranica uživo.

Za jednostavnije praćenje napretka zadataka, u svrhu bolje informiranosti svih uključenih, omogućena je sinkronizacija popisa zadataka u Microsoft Planner i To Do aplikacije.

Osim rada za računalom Microsoft Loop donosi i mobilnu aplikaciju za suradnju u pokretu. Pregled i zadavanje zadataka, obavijesti i odgovaranje na iste dio su dostupnih funkcionalnosti.