Microsoft odlučio izbaciti My People iz Windows 10 OS-a

Prema leakeru Albacoreu, Microsoft će u budućoj 19H1 inačici Windows 10 sustava ukloniti rijetko korištenu opciju My People koja se nalazi na samom taksbaru

Matija Pavlić ponedjeljak, 17. prosinca 2018. u 06:00

Leaker Albacore poznat je po svojim objavama vezanima za operativni sustav Windows na Twitteru ima novu informaciju. Prema njemu, Microsoft je odlučio napustiti svoju opciju My People prisutnu putem People trake s dolaskom nove Windows 10 19H1 inačice.

My People opcija uvedena je u Windows 10 kao opcija koja je omogućavala dodavanje najdražih kontakata direktno na traku zadataka (taskbar). Ipak, riječ je o opciju koju ni sam Microsoft nije previše naglašavao ni reklamirao, a imala je podršku gotovo isključivo za Windows 10 aplikacije kao što su Mail i Skype.

Spomenuta Windows 10 19H1 inačica iz koje će biti uklonjena My People opcija bit će finalizirana u ožujku iduće godine, a korisnicima će biti dostupna mjesec dana kasnije. U siječnju iduće godine očekuje se preview inačica Windows 10 19H1 sustava koja će u sklopu My People opcije sadržavati i poruku o njezinom skorom uklanjaju.