Microsoft predstavio launcher aplikacija za Windows 10

Windows 10 je putem PowerToys programa dobio launcher po uzoru na Spotlight koji omogućuje pokretanje i pretraživanje aplikacija te datoteka

Matija Pavlić srijeda, 20. svibnja 2020. u 07:00

Korisnici operativnih sustava macOS i iOS već dugo vremena imaju aplikaciju koja omogućuje pretraživanje i pokretanje drugih aplikacija ili datoteka koje se nalaze na njihovim uređajima (launcher aplikacija Spotlight).

Windows 10 dobiva istu funkcionalnost kao poboljšanje rezultata koju daje tipkovnička prečica koju čine tipke Windows i R. Novi PowerToys Run launcher omogućuje brzo pretraživanje za aplikacijama, datotekama, Windows aplikacijama kao što je Kalkulator kao i trenutačno pokrenutih procesa.

Početna verzija Windows 10 launchera zasad sadrži samo osnovne funkcionalnosti i način rada poznat s pretraživanja u okviru Start izbornika, no u budućnosti su planirana poboljšanja koja će ga približiti aplikaciji Alfred s macOS-a i pretraživačkim mogućnostima na početku spomenutog Spotlighta.

Novi launcher dio je PowerToys paketa malih utility programa za bolju produktivnost pri radu s Windows sustavom (tradicija PowerToys programa postoji još od Windows 95 sustava). Listu PowerToys programa što uključuje i novi launcher možete pronaći na službenom GitHub profilu.