Slack donosi paket značajki umjetne inteligencije

Paket ugrađenih AI značajki, koji dolazi kao plaćeni dodatak za korisnike Slack Enterprisea, nudi sažetke tema i kanala, uz mogućnost postavljanje pitanja o tome što se događa na poslu

Tomislav Stanković četvrtak, 15. veljače 2024. u 09:02
📷 Unsplash
Unsplash

Slack je započeo s uvođenjem "sigurnog, pouzdanog i intuitivnog AI iskustva" koje uključuje nekoliko mogućnosti. Glavne od njih su pretraživanje personaliziranih odgovora na pitanja, sažeci kanala koji generiraju ključne teme s dostupnih kanala i sažeci dugih razgovora jednim klikom.

Slack u objavi navodi da se veliki jezični modeli (LLM-ovi) koje koristi nalaze izravno unutar Slacka, dodajući da "podaci o klijentima ostaju izolirani" i da se neće "koristiti za posluživanje drugih klijenata". Također navode da neće koristiti podatke o klijentima za obuku LLM-a.

No vratimo se praktičnim značajkama.

Personalizirani rezultati pretraživanja sada su na dohvat ruke, a rezultati se dostavljaju na temelju javnih komunikacija unutar tvrtke i vaših osobnih razgovora.

Što se sažetaka tiče možete dobiti kratak pregled onoga što se događa, bilo da želite nadoknaditi nepročitane poruke, sažeti proteklih sedam dana ili postaviti prilagođeni datumski raspon.

Slack AI je za sada dostupan samo na američkom i britanskom tržištu dok podrška za dodatne jezike i mogućnosti stiže uskoro.