Windows 10 odvaja sigurnosne od feature nadogradnji

Microsoft će unutar Windows 10 sustava odvojiti sigurnosne nadogradnje i ispravke bugova koji će se instalirati automatski od feature nadogradnji o kojima će odlučivati korisnici

Matija Pavlić nedjelja, 7. travnja 2019. u 22:36

Microsoft uskoro namjerava izmijeniti Windows Update komponentu koja je zaslužna za nadogradnje Windows 10 sustava.

Dosad su sve vrste nadogradnji, dakle sigurnosne nadogradnje, ispravke bugova i feature nadogradnje (koje u Windows 10 donose nove mogućnosti) bile vezane zajedno i uključivale su gotovo automatsku nadogradnju istih.  

Promjena Windows Updatea uključivala bi razdvajanje sigurnosnih nadogradnji i ispravka bugova od feature nadogradnji.

Automatski bi se instalirale samo sigurnosne nadogradnje i ispravci bugova, dok će se feature nadogradnje moći instalirati kada to korisnik želi (prikazivati će mu se informacija da je feature nadogradnja dostupna, a njemu je da klikne opciju Download and Install kada to želi).

Iznimka su build inačice Windows 10 sustava za koje isječe službena Microsoftova podrška (oko 18 mjeseci nakon njezina službenog predstavljanja), tada će se automatski instalirati najnovija inačica Windows 10 sustava.

Nova opcija što se tiče Windows Update komponente bit će implementirana u Windows 10 1903 nadogradnju koja stiže idući mjesec (poznata i kao Windows 10 May 2019 Update).