ADATA SU630 - Gigabajti za malen novac

Adatina zamjena za postojeće tvrde diskove pokazuje se pouzdanom i jeftinom, iako neće oboriti niti jedan brzinski rekord. Ipak, u ovoj klasi cijena je najvažnija…

Bug.hr ponedjeljak, 16. prosinca 2019. u 11:01

SU630 je 240-gigabajtni koji koristi SATA III sučelje, a dio je nove serije SSD uređaja temeljenih na QLC (quad-level cell) NAND memorijskim čipovima. Ova vrsta memorije nije najbrža na svijetu, ali glavni benefit joj je taj što se može masovno proizvoditi relativno jeftino zahvaljujući čemu proizvođači mogu izbaciti uređaje povoljne cijene i prihvatljivog kapaciteta.

ADATA deklarira brzinu rada od 520 MB/za čitanje i 450 MB/s za zapisivanje podataka. Sintetički benchmark testovi dokazuju da je testni uređaj ove brojke nešto čak i prestigao u slučaju kopiranja manjeg broja datoteka sličnih veličina. Kada se kopira velika količina malih datoteka različitih veličina performanse na žalost padaju, no to je kod memorijskih čipova kakve koristi ovaj uređaj i očekivano.

SU630 najbolje će vam poslužiti kao zamjena za postojeće mehaničke diskove u prijenosnicima ili ukoliko želite zamijeniti stariji SSD manje brzine i kapaciteta većim i pouzdanijim novim uređajem. ADATA za SSD nudi tri godine garancije, a prilikom rada uređaj se ne zagrijava što znači da će dobro raditi i u skučenim kućištima jeftinijih prijenosnika.

Najveća prednost mu je prihvatljiva cijena od svega 330 kuna, a prodaje se i 480-gigabajtni model za 615 kuna.