Assemblator - Slaganje bez po' muke

Assemblator je pametno *R rješenje temeljeno na Data Driven Animation System sustavu umjetne inteligencije i strojnog učenja

Bug.hr srijeda, 29. rujna 2021. u 21:00
Tim: Commit 200

Assemblator

Broj članova tima 2
Grad i zemlja Zagreb, Hrvatska
Komercijalizacija projekta U sljedećih 6 mjeseci
Ciljana tržišta tvrtke u kojima se montiraju i slažu konfiguracije, te koje kupcima šalju potrebne dijelove za montažu
Tvrtke uzori Tesla
Proizvodi uzori smartphone
Crowdfunding kampanja Ne
Opis projekta Data Driven Animation System
Email kontakt za investitore commit200@protonmail.com
URL www.assemblator.com

Zamislite da ste kupili namještaj, raspakirali ga, posložili dijelove ispred sebe i sada ga želite montirati. Koji je sljedeći korak? Pročitat ćete uputstva, pokušavati shvatiti koji je koji dio ispred vas, a da je u uputstvima. Eventualno ćete na internetu potražiti video kako bi bolje vizualizirali načine spajanja pojedinih dijelova. I na kraju, sve ćete to pokušavati reproducirati sa stvarnim dijelovima ispred sebe. Uz više ili manje grešaka, ovisno o vašem znanju i iskustvu. S druge strane, proizvođač namještaja će unaprijed pripremiti video. Izrada videa je skupa, zahtjevna i dugotrajna. A na kraju uopće nije interaktivna. Radi li se o kompjuterskoj 3D animaciji, ona može biti interaktivna, ali najčešće samo na računalu. Korištenje proširene stvarnosti je rijetko, kao i uporaba mobitela odnosno tableta a sama izrada animacije je ručna.

Koji je cilj ovog projekta? Uz pomoć mobitela odnosno tableta ili MR (Mixed Reality) naočala, ulovite scenu ispred sebe na kojoj su ti posloženi dijelovi. Aplikacija potom analizira scenu i prikazuje 3D animaciju montiranja svih tih dijelova na samom ekranu, korak po korak. Možete se kretati po sceni za vrijeme 3D animacije, približavati se bilo kojem dijelu scene, iz bilo kojeg kuta. Možete vraćati korake, preskakati ih ili pauzirati u bilo kojem trenutku.

Izrada 3D animacije drastično se ubrzava korištenjem Data Driven Animation System, sustava gdje animaciju određuju sami objekti na sceni. 3D animacija je generička, pripremljena u hodu, s obzirom na scenu. Nema snimanja videa, nema ručnog pripremanja 3D animacije, sve je automatizirano i generički.

Napredna montaža uz pomoć AI i strojnog učenja

Assemblator olakšava složene procese montaže korištenjem umjetne inteligencije (Artificial Intelligence) i strojnog učenja (Machine Learning) te uz pomoć Data Driven Animation System sustava u potpunosti iskorištava *R (Virtual Reality, Augmented Reality i Mixed Reality) tehnologiju – bez obzira na to borite li se sa vremenskim zahtjevnim izradama 3D animacija za profesionalni trening zaposlenika, izradom uputstava za kupce ili postupkom koji se mora strogo slijediti u proizvodnji.

3D animaciju montaže možete pripremiti sjedeći na vašem kauču iz udobnosti doma. Pauzirajte, premotajte ili ponovite 3D animaciju dok u potpunosti ne shvatite cijeli proces montaže, promatrajući iz svakog mogućeg kuta, iz bilo koje udaljenosti. Zatražite pomoć u bilo kojem trenutku gdje sustav automatski prepoznaje korak i nudi adekvatno rješenje.

ML zajedno s AI integracijom te sve-R tehnologija omogućuje vam u potpunosti uranjanje i doživljaj montaže u proširenoj stvarnosti, gdje su upute i video tutorijali generirani u letu s obzirom na scenu. Pronalaženje nestalog dijela ili malog dijela za zamjenu u višedijelnom proizvodu sada traje nekoliko minuta.

Projekt je u fazi da je pametni sustav osmišljen i napravljen, da ga je lako unaprjeđivati i učiti, da postoji AI koji na osnovu informacija samih objekata na sceni (tzv. Data Driven Animation System) prepoznaje redoslijed i način spajanja te isto adekvatno prikazuje u 3D animaciji. Sustav koristi naprednu HTML tehnologiju kako bi se omogućila interaktivna animacija na brojnim uređajima i ekranima, a ponajprije VR i MR naočalama te mobitelima odnosno tabletima (AR). Sljedeća faza projekta je upotreba strojnog učenja (Machine Learning) kako bi se još više automatizirali procesi i pojednostavila priprema objekata kao i ugradnja interaktivnog Help sustava.

Bug 347 listopad 2021.

Idea Knockout 2021