gloglo - Žedni? Volite čekati u redu?

gloglo mobilni samoposlužni točionik pruža korisnicima više vremena za uživanje, a prodavačima brže i učinkovitije posluživanje

Bug.hr srijeda, 29. rujna 2021. u 21:00
Tim: gloglo

gloglo

Broj članova tima 1
Grad i zemlja Zadar, Hrvatska
Otkad postoji 2019.
Komercijalizacija projekta 2021.
Ciljana tržišta Manifestacije (glazbene, sportske, kulturne) i ugostiteljstvo
Tvrtke uzori pourmybeer, QuickTap
Proizvodi uzori QuickTap
Crowdfunding kampanja Ne
Opis projekta gloglo – making events more enjoyable and ecologically responsible
Email kontakt za investitore founders@gloglo.rocks
URL www.gloglo.rocks

Jeste ikad nestrpljivo čekali u redu za piće na koncertu ili festivalu? Ili odlučili s ekipom popiti još jednu "putnu" pa odustali jer je red na šanku predug?", započeo je Petar Vlahović, osnivač startupa gloglo. "E, pa ja jesam. Otud ideja", nastavio je.

gloglo je mobilni samoposlužni točionik, a usluga koju nudimo je najam gloglo točionika. Sveobuhvatna usluga podrazumijeva dostavu gloglo točionika na lokaciju, puštanje u rad i održavanje, naplatu te fiskalizaciju računa. Nakon završetka najma, gloglo točionike vozimo sa sobom, a ostvarene prihode umanjene za proviziju transferiramo ugovaratelju. Poslovni model je B2B2C, baziran na dvostranoj platformi – s jedne strane su organizatori manifestacija i ugostitelji, a s druge korisnici, potrošači.

Kako funkcionira gloglo?

Gloglo je konstruiran prije svega za istakanje piva, ali koristi se i za istakanje sokova, vode i vina. Ukupna zapremnina je 4 bačve od 50 litara, 2 za svaku slavinu. To omogućuje hot-swap, tj. zamjenu bačvi bez ometanja korisnika koji se poslužuju. Tu je i redundantni par boca potisnog plina koji osigurava neprekidno istakanje. Svaka slavina ima odvojeni rashladni krug, touch screen za korisničku interakciju te unattended Point-Of-Sale (POS) aparat. Kako bi se osigurala izrazita pouzdanost, upravljačka oprema je industrijska oprema, a ne potrošačka elektronika. Dodatno posjeduje industrijski router s RMS-om (Remote Management System) te sustav obavještavanja preko emaila.

Koje probleme gloglo rješava?

Korisnici imaju više vremena za uživanje radi bržeg usluživanja i manjih redova. Osigurana je kvaliteta proizvoda, stoga zaboravite na pivo dva prsta ispod "0,5L" linije.

Za organizatore manifestacija i ugostitelje smanjeni su gubici proizvoda, a time i gubitak prihoda. Svaka kap mjerena je i naplaćena, a proizvod dugotrajno ostaje svjež jer je pod pritiskom ugljikova dioksida ili dušika. Nepregledni redovi, spora usluga i brojno osoblje s gloglom postalo je stvar izbora. Osim toga, nije potrebna montaža šanka, nije potrebno osigurati dodatne POS aparate niti fiskalne blagajne, gloglo je "plug'n'play".

Ističemo da gloglo čini manifestacije i ekološki prihvatljivijima. Zamislite da svaki posjetitelj natoči barem još jedno piće u istu čašu, prepolovili bismo otpad. Svjesni da su se zbog koronakrize potrošačke navike promijenile, gloglo dolazi kao savršen odgovor na potrebnu distancu.

Koja su ciljana tržišta?

Primarno tržište su manifestacije, u prvom planu glazbene, ali i one sportske i kulturne.

Sekundarno tržište je ugostiteljstvo. Hrvatska je izrazito turistički orijentirana, a gloglo bi omogućio povećanje sezonskih kapaciteta i proširenje ponude.

Planovi za budućnost

Nadamo se iskoristiti trenutačnu poziciju i postati prvi na tržištu koji će ponuditi tu uslugu. Trenutačno smo razvili prototip, krećemo u fazu intenzivnog testiranja, a do kraja godine i s certifikacijom aparata za komercijalnu upotrebu. U 2022. godini planiramo pilot-projekt u Hrvatskoj, a nadamo se već od 2023. godine početi s franšiziranjem za strana tržišta. To je faza 1. Faza 2 fokusirat će se na razvoj sustava upravljanja gloglo točionicima i unapređenje korisničkog iskustva. Želimo da gloglo postane za mobilne samoposlužne točionike ono što je Kaladont za pastu za zube. Na tom putu investitori i partneri s iskustvom u zabavnoj industriji, prodaji i franšiziranju, dobrodošli su!

Bug 347 listopad 2021.

Idea Knockout 2021