Prilika tehnološkim startupima iz Hrvatske da se predstave američkim ulagačima

Mlada i brzorastuća tehnološka poduzeća iz Hrvatske mogu se predstaviti američkim investitorima na lokalnom SelectUSA Tech Pitching Eventu. Prijave su otvorene do 16. travnja

Bug.hr utorak, 6. travnja 2021. u 11:57

STEP RI, znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci i Veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu pozivaju brzorastuća tehnološka poduzeća zainteresirana za izlazak i širenje na američko tržište da se prijave na natjecanje SelectUSA Tech Pitching Event – Croatia.

Pobjednik hrvatskog natjecanja dobiva besplatnu ulaznicu za SelectUSA Tech Investment Summit te priliku za predstaviti svoje poduzeće američkim investitorima, stručnjacima i predstavnicima start-up ekosustava na Europe SelectUSA Tech Pitching Eventu u sklopu Summita.

SelectUSA je program američke vlade za poticanje stranih ulaganja čiji je ključni događaj godišnji Summit koji je prethodnih godina okupljao više od 1200 ulagača iz 80 zemalja. Summit će se ove godine održati virtualno, od 7. do 11. lipnja, po prvi put s naglaskom na programu za start-up poduzeća. Sudjelovanje na Summitu je moguće i bez natjecanja, uz registraciju i plaćanje kotizacije od $350. 

Na natjecanje se mogu prijaviti brzorastuća tehnološka poduzeća koja zadovoljavaju slijedeće uvjete:

  • mlađa su od 8 godina,
  • imaju manje od 10 milijuna dolara prihoda,
  • imaju do 40 zaposlenika,
  • razvijaju novu tehnologiju, proizvod ili uslugu, ili koriste postojeću tehnologiju na inovativne načine.

Posebna pozornost posvetit će se poduzećima vezanim uz zrakoplovnu industriju, kibernetičku sigurnost, e-trgovinu, fintech i medicinsku tehnologiju, ali dobrodošle su i druge industrije.

Prijavljena će poduzeća biti ocijenjena od strane stručnog žirija kojeg čine predstavnici Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu, ulagačkih fondova, poslovnih anđela, te hrvatskog tehnološkog sektora.

Prijave su otvorene do 16. travnja 2021. godine putem ove poveznice.