Na Apple iPad Air stiže M2, a na Pro modele M3 čip

Apple navodno sljedeće godine donosi promjene za koje se nada da će korisnicima olakšati prilagođavanje određenog modela iPada njihovim potrebama

Tomislav Stanković ponedjeljak, 11. prosinca 2023. u 11:26
📷 Image: Daniel Romero, Unsplash
Image: Daniel Romero, Unsplash

Novinar Bloomberga, Mark Gurman, u novom izdanju biltena Power On navodi da će iPad 9. generacije napustiti ponudu što je imalo smisla još od prošlogodišnjeg lansiranja skupljeg redizajna 10. generacije iPada.

Navodno bi ožujak 2024. godine trebao biti mjesec za lansiranje novog 11-inčnog i 12,9-inčnog iPad Aira, koji bi zadržao Appleovu srednju razinu u dvogodišnjem ciklusu nadogradnje, prenosi The Verge.

Iako bi prema tome Air uvijek bio jednu generaciju procesora iza ne znači da bi bio lošiji nego samo da odgovara drugačijim potrebama. Na taj bi način korisnici jednostavnije mogli odrediti koji model više odgovara njihovim potrebama.

Osim toga, novi 12,9-inčni Air bi trebao raditi s istom Magic tipkovnicom koja je danas dostupna za iPad Pro. Gurman to smatra dobrim potezom, pogotovo ako u skladu s time Air bude koristio i kamere koje sada ima iPad Pro.

📷 Image: Apple
Image: Apple