BBC razvija vlastitog glasovnog asistenta

Britanska nacionalna javna televizija BBC priprema vlastitog glasovnog asistenta pod imenom Beeb, a bit će namijenjen specifično britanskom tržištu i prepoznavanju tamošnjih mnogobrojnih naglasaka

Matija Pavlić četvrtak, 29. kolovoza 2019. u 06:00

Iza kulisa događanja oko Brexita stiže službena vijest kako se britanska nacionalna i javna televizija BBC (British Broadcasting Corporation) namjerava uključiti na tržišne pametnih digitalnih asistenata.

BBC razvija vlastitog digitalnog glasovnog asistenta koji bi radio na pametnim zvučnicima, pametnim televizorima i mobilnim uređajima. Radni naziv za novog asistenta je Beeb, što je ujedno naredba kojom bi se on aktivirao.

Cilj je stvoriti glasovnog asistenta usmjerenog uglavnom na tržište Velike Britanije koje će biti u stanju prepoznati različite britanske naglaske (u tu svrhu trenutačno se vrši snimanje glasova dobrovoljaca iz cijele zemlje kako bi budući asistent bio što uspješniji u prepoznavanju naglasaka).

Beeb će se pridružiti vrlo kompetitivnom tržištu kojem trenutačno vladaju Amazon, Google, kineski Baidu i Apple.

📢 5 godina jamstva

TOP!

KINGSTON

PC memorija, vanjski SSD te USB memorija prepoznate kvalitete po vrhunskim cijenama.

Od 39 kn Kupi


2-smjerni kompaktni zvučnik

FOCAL Super Bird

Zidna montaža (okomito i vertikalno), mogućnost podnog stalka, ABS kučište, 55Hz – 25kHz, 8 ohma, 15 - 150W, 90dB.

1.599 kn 1.999 kn Kupi

3-smjerni stereo zvučnici

ACOUSTIC ENERGY AE320

28 mm aluminijski visokotonac, izvrsne karakteristike disperzije zahvaljujući tehnologiji široke disperzije, 35Hz - 30kHz, 90dB, 8ohma.

12.799 kn Kupi