N1: u tijeku su pregovori s Hrvatskim Telekomom o nastavku suradnje

Pregovori televizije N1 s HT-om o nastavku distribucije njihovog programa trebali bi biti okončani prije nego 31. srpnja istekne postojeći ugovor

Sandro Vrbanus utorak, 21. lipnja 2022. u 06:00

Prošle godine velika se medijska prašina podigla oko slučaja televizije N1 i njihove matične kuće, United Media, kada je domaći telekom A1 prestao s emitiranjem njihovih kanala. A1 Hrvatska i United Media Grupa tada su "ratovali" putem javih priopćenja, a potom i prekinuli suradnju. Rezultat toga je činjenica da se od 29. ožujka prošle godine N1, SportKlub i ostali kanali United Grupe ne mogu gledati putem IPTV servisa A1 Hrvatska.

Nakon toga N1 je ostao tek u ponudi Hrvatskog Telekoma i Total TV-a, da bi nedugo potom Telemach pokrenuo i svoju OTT streaming uslugu EON, putem koje se mogu gledati svi njihovi TV kanali. No, prilikom produženja ugovora s Hrvatskim Telekomom napomenuto je kako se ono odnosi samo na narednih 13 mjeseci – što istječe krajem srpnja ove godine. To znači da se bliži vrijeme kada će taj ugovor trebati obnoviti.

Pregovori u tijeku

"Zbog velikog zanimanja gledatelja koji nam šalju brojne upite o nastavku distribucije i dostupnosti N1 televizije u Hrvatskoj, zadovoljni smo što možemo potvrditi da su u tijeku pregovori s Hrvatskim telekomom, najvećim operaterom u Hrvatskoj", priopćeno je iz N1 televizije. "Veselimo se mogućem nastavku suradnje i nadamo se da će i nakon 31. srpnja N1 televizija ostati u ponudi vodećeg operatera, na zadovoljstvo brojnih korisnika Hrvatskog telekoma i gledatelja N1 televizije", kažu iz United Grupe i s njihovog news kanala te napominju kako je prema svim relevantnim mjerenjima N1 televizija u vrhu najgledanijih pay TV kanala u ponudi telekom operatora u Hrvatskoj.