EISA Awards 2020-2021 - Kategorija MOBILE DEVICES

Kao jedini hrvatski član najuglednijeg svjetskog tech žirija Bug vam ekskluzivno donosi popis mobilnih uređaja koji su proglašeni ponajboljima za ovu sezonu...

Dragan Petric subota, 15. kolovoza 2020. u 00:01

EISA ADVANCED SMARTPHONE 2020-2021
OPPO Find X2 Pro

Kao smartfon dostojan statusa perjanice, OPPO Find X2 Pro napunjen je tehnologijom i upakiran u senzacionalan dizajn - naročito kad je u pitanju osjećaj „veganske kože“ pod prstima, donoseći nenadmašan doživljaj u svakodnevnoj upotrebi. Njegov 6,7-inčni AMOLED HDR ekran rezolucije 1.400 x 3.168 piksela, s osvježavanjem od 120 herca, pruža oštar i fluidan prikaz za Android 10 s korisničkim sučeljem ColorOS 7.1, dok Snapdragon SoC i Adreno 650 grafički procesor nude brzinu i snagu bez presedana. Izdašna interna memorija (512 GB), trostruka kamera i 65 W brzog punjenja za bateriju od 4.260 mAha samo su neke od korisnih osobina. Ovo je najbolji OPPO smartfon do sada i jasno se izdvaja od konkurencije u premium kategoriji.

EISA BEST SMARTPHONE 2020-2021
OnePlus 8 Pro

OnePlus 8 Pro podiže ljestvicu za high-end smartfone i pokazuje kako se vrhunska tehnologija može uklopiti s prelijepim dizajnom. Na prednjoj je strani 6,78-inčni ekran sa oštrom QHD+ rezolucijom na 120 herca, uz soft-touch kućište sa certifikatom IP68. Qualcommov najnoviji čipset Snapdragon 865, dopunjen s 8 ili 12 gigabajta RAM memorije, donosi brzinu i stabilnost Android 10 / OxygenOS softverskoj platformi. Za dopunjavanje baterije kapaciteta 4.510 mAh OnePlus prvi put primjenjuje svoju bežičnu tehnologiju Warp Charge 30, koja puni do 50 posto za samo 30 minuta, dok kamera s četiri leće na zadnjoj strani donosi fleksibilnost i preciznost u radu. Ovaj pametni telefon je zaista pametan!

EISA SMARTPHONE CAMERA 2020-2021
Huawei P40 Pro

Nastavljajući val uspjeha prethodnih modela, Huawei P40 Pro ponovo unaprjeđuje tehnologiju kamera na pametnim telefonima, zahvaljujući četverostrukoj Leica kameri neograničenog potencijala. Primarna kamera od 50 megapiksela s autofokusom, faznom detekcijom i optičkom stabilizacijom slike združena je s periskopskom telefoto lećom od 12 megapiksela, koje omogućuje petostruko optičko uvećanje, i ultraširokom “Cine Camera” lećom od 40 megapiksela za napredne video-zapise. Dodajte tome ToF 3D senzor za dubinu, kao i AI poboljšanja slike, i dobili ste smartfon koji pravi zapanjujuće dnevne fotke, kao i nenadmašne noćne snimke bez neželjenog šuma i izobličenja. Luksuzan dizajn, prvoklasna tehnologija ekrana i jednostavna upotreba čine ga istinskim šampionom u klasi.

EISA MULTIMEDIA SMARTPHONE 2020-2021
Sony Xperia 1 II

Sony Xperia 1 II istinski je multimedijski stroj, stvoren za ljubitelje fotografije, filma i muzike. Njegova trostruka kamera dijeli tehnologiju leća sa Sonyjevim naprednim Alpha fotoaparatima i omogućuje burst način rada od 20 kadrova u sekundi s produženim autofokusom i automatskom detekcijom očiju, dok aplikacije Photography Pro i Cinematography Pro donose kontrole i mogućnosti profesionalnih Sonyjevih uređaja. Za reprodukciju multimedije u pokretu, Xperia 1 II nudi 6,5-inčni CinemaWide 4K HDR OLED ekran u proporciji 21:9 i Dolby Atmos zvuk, kao i podršku za glazbeni format 360 Reality Audio. S druge strane, gamerima je omogućeno povezivanje kontrolera DUALSHOCK 4, za doživljaj igranja kao na konzoli, a za pokretanje ovog izobilja mogućnosti zadužena je mobilna platforma Snapdragon 865 5G.

EISA MOBILE SPEAKER 2020-2021
LG XBOOM Go PL7

Dizajniran u saradnji s kompanijom Meridian Audio, LG XBOOM Go PL7 napravljen je prije svega za dobar zvuk. Njegova stereo-postavka i interna amplifikacija - dopunjeni dvostrukim pasivnim radijatorima - stvaraju izvanredno čist zvuk, uz transparentne vokale i natprosječno dobar udarac basa. Izrada i specifikacije ovog prenosivog zvučnika jednako su impresivne: lijepo je dizajniran i dovoljno kompaktan da ga možete ponijeti svuda, što je podržano baterijom od 24 sata (uz funkciju power bank) i vodootpornošću po certifikatu IPX5. XBOOM Go PL7 također nudi pametne svjetlosne efekte, a do 100 zvučnika može se bežično povezati za pravi party. Priključite se preko Bluetootha ili 3,5-milimetarskog ulaza i spremni ste za uživanje u glazbi.

EISA FOLDABLE SMARTPHONE 2020-2021
Samsung Galaxy Z Flip

Kao zapanjujuće unapređenje starog preklopivog koncepta, Samsung Galaxy Z Flip koristi savitljivi ekran kao osnovu za inovativan, praktičan i impresivan smartfon. Kad je otvoren, njegov 6,7-inčni Dynamic AMOLED ekran rezolucije 1.080 x 2.636 piksela postaje zvijezda predstave, i to bez primjetnog nabora na sredini. Zatvoren, postaje upola manji i štiti glavni ekran od oštećenja, dok se notifikacije, dolazni pozivi i druge informacije prikazuju na sekundarnom ekranu od 1,1 inča. Velika privlačnost modela Galaxy Z Flip dodatno je uvećana dvostrukom kamerom sa širokom i ultraširokom lećom, dugotrajnom baterijom kapacitetea 3.300 mAh i robusnom, uvjerljivom završnom obradom. Ovo je pravi pionir među smartfonima.

EISA BEST SMARTWATCH 2020-2021
Huawei Watch GT 2

Huawei Watch GT 2 spaja mogućnosti modernog pametnog sata sa stiliziranim uniseks dizajnom, baziranim na kružnom AMOLED ekranu, fizičkim kontrolama i remenu od prirodne kože. Savršeno odmjeren za aktivan stil života, on nudi pregršt rekreacijskih opcija - uključujući mogućnost analiziranja 15 različitih sportskih kategorija i do 190 tipova vježbi - kao i odličnu bateriju koja traje dva tjedna. Umjetna inteligencija analizira kvalitetu sna pomoću Huaweiove tehnologije TruSleep, a GT 2 također nadzire puls i razinu stresa. Na listi mogućnosti također su Bluetooth pozivi (do 150 m), notifikacije za aplikacije i pristup kolekciji glazbenih brojeva. Moderni klasik je rođen!

EISA IN-EAR HEADPHONES 2020-2021
Sennheiser Momentum True Wireless 2

Kompaktne i lagane, ali opremljene svim najvažnijim opcijama, Sennheiserove slušalice Momentum True Wireless 2 predstavljaju trijumf dizajna - a također i zvuče izuzetno. Posebni dinamički driveri pružaju uravnoteženu reprodukciju, uz uvjerljiv bas i bogate detalje, koji mogu biti fino podešeni preko Sennheiserove aplikacije Smart Control, dok nova tehnologija aktivnog suzbijanja buke okruženja pomaže da se posvetite glazbi, a ne na vanjskom svijetu. Trajanje baterije znatno je povećano na sedam sati, a dobro izrađena kutija za prijenos i punjenje ovo dodatno uvećava pomoću vlastite ugrađene baterije. Uz slušalice se isporučuje više različitih završetaka, što osigurava da True Wireless 2 odgovaraju svakome. Ovo je dokaz da najbolje stvari mogu doći u malom pakovanju.

EISA ON-EAR HEADPHONES 2020-2021
Bowers & Wilkins PX5

Kod slušalica PX5 s adaptivnim suzbijanjem buke okruženja Bowers & Wilkins je obratio jednaku pažnju na dizajn, jednostavnost upotrebe i zvuk. Ovo su beskrajno lijepe slušalice, uz spektakularni finiš koji spaja karbonska vlakna, aluminij i tekstil, dok mekano obloženi rezonatori i nosač omogućuju dugačke slušne seanse. Namjenski dizajnirani 35-milimetarski driveri pružaju superiornu kvalitetu zvuka, uz frekvencijski opseg u rasponu od dubokog basa do delikatnih visokih tonova. Veza može biti pomoću kabla ili bežična, preko Bluetootha i uz podršku za aptX Adaptive. Kontrole obuhvaćaju trenutno pauziranje podizanjem rezonatora, kao i fino podešavanje vrlo kvalitetnog sistema za suzbijanje buke. Ako volite glazbu u pokretu, voljet ćete i ove slušalice.

EISA MOBILE AUDIO PLAYER 2020-2021
(kombinirano s kategorijom Hi-Fi)
FiiO M11 Pro

Ovaj prenosivi glazbeni player donosi najbolju funkcionalnost u klasi, smještenu u kvalitetno kućište s ekranom osjetljivim na dodir i minimalnim okvirima. Podrška za formate i opcije reprodukcije su nenadmašne - M11 Pro se može koristiti kao Bluetooth prijemnik i predajnik, kao USB DAC i USB audio-player (s podrškom za izvorni DSD), može se reproducirati direktno s internog skladišta (proširivo do 2 TB) ili preko aplikacija za streaming. Šestojezgarni čipset Samsung Exynos osigurava glatko upravljanje reprodukcijom i brz odziv pri upotrebi, dok dva D/A konvertera AK4497EQ s Velvet Sound arhitekturom podržavaju visoko razlučivi audio do 384 kHza i 32 bita, kao i MQA. Tri izlaza za slušalice podržana su snažnom amplifikacijom niskog izobličenja. A kvaliteta zvuka? Jednom riječju - izuzetna.

EISA HEADPHONES 2020-2021
(kombinirano s kategorijom Hi-Fi)
DALI IO-6

Mnogi proizvođači zvučnika proširili su se u kategoriju slušalica, ali nijedan nije to napravio na tako spektakularan način kao danska kompanija DALI. IO-6 ne samo da su bežične slušalice, već u zatvorenim rezonatorima imaju odličan sistem za aktivno suzbijanje buke okruženja, sa tri modaliteta rada. Kao da sve to nije dovoljno, tu je i najizdržljivija baterija u klasi, koja pruža do 30 sati slušanja između punjenja. Ukoliko tome dodate nadmoćno snažan, a ujedno otvoren i informativan zvuk, jasno je da je ovo odista senzacionalan debi.

EISA PORTABLE DAC/HEADPHONE AMPLIFIER 2020-2021
(kombinirano s kategorijom Hi-Fi)
AudioQuest DragonFly Cobalt

Najnoviji dodatak AudioQuestovoj seriji DragonFly ujedno je i najbolji do sada. Cobalt ne samo da konvertira širok raspon formata s računala, već sadrži vrlo kvalitetno pojačalo za slušalice, a sposoban je i za isporuku sjajnog zvuka preko Hi-Fi sustava - sve to u pakiranju ne većem od USB memorije. Ovo je idealni suputnik za portabilni audio: jednostavno ga priključite u USB priključak vašeg računala ili pametnog uređaja i na taj način ćete mu pružiti i glazbene zapise i napajanje. Zatim povežite vaše omiljene slušalice i riješili ste sve potrebe za kvalitetnim zvukom, gdje god da se zadesite.

Kategorija HI-FI

EISA LOUDSPEAKER 2020-2021
SVS Prime Pinnacle

EISA WIRELESS LOUDSPEAKER 2020-2021
System Audio legend 5 silverback

EISA BEST VALUE BOOKSHELF LOUDSPEAKER 2020-2021
Monitor Audio Bronze 100

EISA BEST VALUE FLOORSTANDING LOUDSPEAKER 2020-2021
Focal Chora 826

EISA AMPLIFIER 2020-2021
ARCAM SA30

EISA SMART AMPLIFIER 2020-2021
NAD Masters M33

EISA HIGH-END INTEGRATED AMPLIFIER 2020-2021
Musical Fidelity M8xi

EISA HIGH-END PRE/POWER AMPLIFIER 2020-2021
Michi P5/S5

EISA TURNTABLE 2020-2021
Thorens TD 1601

EISA BEST VALUE TURNTABLE 2020-2021
Pro-Ject T1

EISA DIGITAL SOURCE 2020-2021
Volumio Primo

EISA BEST VALUE DAC 2020-2021
iFi Audio ZEN DAC

EISA PHONO PREAMP 2020-2021
Primare R15     

EISA AUDIO ACCESSORY 2020-2021
Pro-Ject VC-E

Kategorija HOME THEATRE AUDIO

EISA HOME THEATRE SPEAKER SYSTEM 2020-2021
Arendal Sound 1961 Series

EISA BEST BUY HOME THEATRE SPEAKER SYSTEM 2020-2021
Triangle Borea Series

EISA SMART SOUNDBAR 2020-2021
Harman Kardon Citation MultiBeam 700

EISA PREMIUM SOUNDBAR 2020-2021
Bang & Olufsen Beosound Stage

EISA HOME THEATRE RECEIVER 2020-2021
Denon AVC-X4700H

EISA HOME THEATRE SUBWOOFER 2020-2021
SVS SB-2000 Pro

EISA HOME THEATRE HIGH-END 2020-2021
Trinnov Altitude platform

EISA HOME THEATRE HEADPHONE 2020-2021
JVC EXOFIELD XP-EXT1

EISA HOME THEATRE AMPLIFIER 2020-2021
Emotiva XPA Gen3

EISA SOUNDBAR 2020-2021
LG SN8YG

EISA BEST BUY SOUNDBAR 2020-2021
TCL TS9030 RAY·DANZ

EISA HOME THEATRE MEDIA PLAYER 2020-2021
(kombinirano s kategorijom HOME THEATRE VIDEO & DISPLAY)

Zappiti Pro 4K HDR

Kategorija HOME THEATRE VIDEO & DISPLAY          

EISA 8K TV 2020-2021
LG 75NANO99

EISA BEST PREMIUM OLED TV 2020-2021
LG OLED65GX

EISA LARGE SCREEN TV 2020-2021
Samsung QE75Q950TS

EISA BEST BUY TV 2020-2021
TCL 65C815

EISA HOME THEATRE TV 2020-2021
Philips 65OLED935

EISA BEST BUY OLED TV 2020-2021
Philips 55OLED805

EISA PROJECTOR 2020-2021
Optoma CinemaX UHZ65UST

Kategorija PHOTOGRAPHY

EISA CAMERA OF THE YEAR 2020-2021
Fujifilm X-T4

EISA BEST BUY CAMERA 2020-2021
Nikon Z 50

EISA APS-C CAMERA 2020-2021
Canon EOS 90D

EISA FULL-FRAME CAMERA 2020-2021
Nikon D780

EISA ADVANCED FULL-FRAME CAMERA 2020-2021
Sony Alpha 7R IV

EISA PROFESSIONAL CAMERA 2020-2021
Canon EOS-1D X Mark III

EISA PHOTO/VIDEO CAMERA 2020-2021
Panasonic Lumix DC-S1H

EISA COMPACT CAMERA 2020-2021
Fujifilm X100 V

EISA VLOGGING CAMERA 2020-2021
Sony ZV-1

EISA CAMERA INNOVATION 2020-2021
Canon EOS R5

EISA LENS OF THE YEAR 2020-2021
Canon RF 70-200mm F2.8L IS USM

EISA WIDEANGLE ZOOM LENS 2020-2021
Sigma 14-24mm F2.8 DG DN Art

EISA STANDARD ZOOM LENS 2020-2021
Canon RF 24-70mm F2.8L IS USM

EISA TELEPHOTO ZOOM LENS 2020-2021
Tamron 70-180mm F2.8 Di III VXD

EISA TRAVEL ZOOM LENS 2020-2021
Tamron 28-200mm F/2.8-5.6 Di III RXD

EISA SUPER TELEPHOTO ZOOM LENS 2020-2021
Sony FE 200-600mm F5.6-6.3 G OSS

EISA PROFESSIONAL TELEPHOTO ZOOM LENS 2020-2021
Nikon AF-S NIKKOR 120-300mm F2.8E FL ED SR VR

EISA WIDEANGLE LENS 2020-2021
Sony FE 20mm F1.8 G

EISA PORTRAIT LENS 2020-2021
Nikon NIKKOR Z 85mm F1.8 S

EISA LENS INNOVATION 2020-2021
Canon RF 600mm & 800mm F11 IS STM

EISA CAMERA DRONE 2020-2021
DJI Mavic AIR 2

EISA PHOTO SOFTWARE 2020-2021
Nik Collection 3 By DxO

EISA MONITOR 2020-2021
EIZO ColorEdge CS2740

Kategorija IN-CAR ELECTRONICS              

EISA IN-CAR HEAD UNIT 2020-2021
KENWOOD DMX9720XDS

EISA IN-CAR SOUND PROCESSOR 2020-2021
Helix DSP ULTRA

EISA IN-CAR BEST VALUE DSP 2020-2021
Ground Zero GZDSP 4-8XII

EISA IN-CAR AMPLIFIER 2020-2021
MOSCONI GLADEN ATOMO 2

EISA IN-CAR DSP AMPLIFIER 2020-2021
Eton Stealth 7.1 DSP

EISA IN-CAR SPEAKER SYSTEM 2020-2021
ESB 8.6K3U LE

EISA IN-CAR SUBWOOFER 2020-2021
Hifonics ZRX6D2

EISA IN-CAR HIGH END COMPONENT 2020-2021
Audison bit One HD Virtuoso

EISA IN-CAR DASHCAM 2020-2021
KENWOOD DRV-A501W

EISA CAMPER VAN HEAD UNIT 2020-2021
Zenec Z-E3766

U nastavku pogledajte i epizodu Tech Radara u kojoj su gostovali Paul Miller, predsjednik EISA-a i Ljubiša Miodragović, potpredsjednik EISA-e...

Bug 334 rujan 2020.

EISA Awards 2020-2021