OnePlus se udružio s Keychronom i predstavio – mehaničku tipkovnicu

Osim mobitela i ostale mobilne periferije, OnePlus se 'bacio' na proizvodnju tipkovnica. Prvi njihov model nastao je kao rezultat suradnje s Keychronom

Matej Markovinović četvrtak, 9. veljače 2023. u 20:05

Nakon što su na tržište doveli potencijalnog „ubojicu flagshipa“, OnePlus je predstavio svoju prvu mehaničku tipkovnicu. Riječ je, naime, o tipkovnici punog naziva OnePlus Featuring Keyboard 81 Pro, koja je zapravo rezultat kolaboracije OnePlusa s Keychronom.

Naime, OnePlusova tipkovnica na prvi pogled je izrazito slična Keychron Q1 Pro modelu. Kao što joj i sam naziv nalaže, ima 81 tipku i američki raspored bez numeričkog dijela, a za dašak „modernosti“ tu je ugrađeno RGB osvjetljenje te kućište od aluminija.

Iako je riječ o prvenstveno bežičnoj  tipkovnici koja se spaja pomoću Bluetootha 5.1, korisnici je mogu koristiti i žično putem USB-C kabla. Keyboard 81 ima bateriju kapaciteta 4.000 mAh, koja bi, prema tvrdnjama OnePlusa, trebala izdržati 100 sati tipkanja s RGB-om na najnižoj razini svjetline.

Nadalje, tipkovnica dolazi s dvije vrste prekidača, taktilnim od PBT plastike (Winter Bonfire) i linearnim (Summer Breeze) napravljenih od materijala koje OnePlus zove „Marble-mallow“ (mramorni sljez). Prekidači se mogu mijenjati bez lemljenja.

Kao potpis OnePlusa, Keyboard 81 ima klizač za upozorenja na stražnjoj strani te specijalnu okretnu tipku, čiju funkciju korisnik može prilagoditi po svojoj želji. Tipkovnica će biti dostupna za kupnju već u travnju, no cijena još nije poznata.