Muskova kompanija probila prvi tunel ispod Las Vegasa

The Boring Company nastavlja s projektom tunela koji će povezati dva kraja Las Vegas Convention Centera, na prvom tunelu upravo su dovršili s kopanjem

Sandro Vrbanus nedjelja, 16. veljače 2020. u 23:42

Kompanija za bušenje tunela koju je osnovao Elon Musk, The Boring Company, u svibnju prošle godine službeno je dobila ugovor za bušenje dvaju komercijalnih tunela u Las Vegasu. Vrijednost ugovora je 48,6 milijuna američkih dolara, što obuhvaća dizajn i izradu tunela i autonomnih električnih kapsula koja će njime prevoziti putnike.

The Boring Company planira izgraditi i stanice, dizala, ulaze i izlaze, rasvjetu tunela, video nadzor, kontrolnu sobu i sve sigurnosne sustave potrebne za neometano kretanje ljudi ovom podzemnom željeznicom. Njezine će se stanice nalaziti na krajevima Las Vegas Convention Centera, olakšavajući tako transport putnika s jednog kraja sajmenog prostora na drugi.

Otvorenje na CES-u 2021.

Iz ove kompanije i organizacije Las Vegas Convention and Visitors Authority koja brine o projektu i sajmovima na toj lokaciji sada je objavljeno kako je prva faza kopanja tunela dovršena. Prvi od dva planirana tunela probijen je 13. veljače.

Tunel se nalazi na dubini od 12 metara i dug je oko 1,6 kilometara. Nakon ovoga slijedi bušenje još jednoga, otprilike iste duljine, te instalacija svih sustava potrebnih za prijevoz putnika. Premijeru bi ova podzemna željeznica trebala imati već za manje od godine dana, u siječnju 2021. godine, taman u vrijeme sljedećeg CES-a.